USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Атаки на Крим та Кримський міст триватимуть і надалі, – Резніков

На запитання, чи є метою України остаточне виведення мосту з ладу, Резніков відповів, що це нормальна тактика
Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков

Джерело: Офіс Президента

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна продовжуватиме здійснювати атаки на окупований Росією Крим і Кримський міст, який з'єднує його з материковою частиною РФ. Про це очільник Міноборони заявив в інтерв'ю CNN.

За словами Резнікова, руйнування матеріально-технічні лінії ворога, щоб зупинити можливості поповнювати боєприпаси, паливо тощо допоможе врятувати життя українців. Тож Збройні сили України використовуватимуть подібну тактику проти окупантів.

"Усі ці цілі є офіційними цілями, тому що це зменшить здатність росіян воювати проти нас і допоможе врятувати життя українців", – сказав міністр.

Також на запитання, чи є метою України остаточне виведення мосту з ладу, Резніков відповів, що це нормальна тактика.

"Це нормальна тактика – зруйнувати логістичні лінії свого ворога, щоб зупинити можливості отримати більше боєприпасів, палива, продовольства і так далі. Тому застосовуватимемо цей план проти них", – додав він.

Окрім цього, глава Міноборони також звинуватив Росію в тому, що вона діє як "терористична держава".

Що відомо про вибухи в Криму

Вранці 17 липня на незаконно збудованому мосту, який з'єднує материкову Росію з окупованим Кримом, прогриміли вибухи. Внаслідок чого приблизно о четвертій ранку завалилася одна з опор мосту. Попередньо йдеться про 145-ту опору, яка розташована ближче до Краснодарського краю.

Після інциденту рух Кримським мостом як залізничними коліями, так і автомобільними було повністю зупинено. Однак не зупинилася робота поромної переправи.

За даними деяких українських ЗМІ, до інциденту на мосту причетні СБУ і ВМС. Міст нібито було атаковано за допомогою надводних дронів.

Новини за темою: Окупанти зіткнулися зі снарядним голодом після підриву Кримського мосту, – Гуменюк

У ГУР МО відреагували на вибухи в Криму. Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону нагадав слова глави відомства Кирила Буданова: "Можна тільки процитувати слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що "Кримський міст – конструкція там зайва".

Пізніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили, що тепер в окупантів є тільки одна лінія постачання – прибережна магістраль на Азовському морі для підтримки або евакуації десятків тисяч російських військових.

Читайте також:
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело
Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео Два кораблі, центр зв'язку та інфраструктура ЧФ РФ: ЗСУ завдали нового удару по Криму. Фото, відео
Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв Жодна битва, де українці і кримські татари воювали разом, не була програна. Нас можна вбити, перемогти – ні, – Ахтем Сеітаблаєв