USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Власність громадянина РФ: В управління АРМА передали арештоване майно черкаського підприємства на понад 100 млн гривень

Також в управління агентства передали корпоративні права цього ж підприємства
санкції РФ
Джерело: відкриті джерела

В Черкаській області суд передав арештовану власність громадянина РФ до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Так, за даними слідства, засновником та співвласником підприємства у Черкасах, яке займається ринком нерухомості, є громадянин РФ. Фактично ПАТ – одне з основних торговельних майданчиків на території обласного центру під продаж промислових товарів, будматеріалів, продуктів харчування, медичного устаткування тощо. До того ж громадянин РФ – власник понад 15 підприємств, що зареєстровані на території держави-агресора.

"Їх філії працюють в тимчасово окупованому Криму. Звідти постачаються продукти харчування та вироби медичного призначення російським силовим структурам. Підприємства сплачують податки та інші обов’язкові платежі до бюджету РФ. З нього виділяються кошти на потреби російських збройних сил, що вчиняють воєнні злочини в Україні", – додають в прокуратурі.

Саме тому прокуратура звернулася до суду з клопотанням про накладення арешту на корпоративні права, статутний капітал та нерухоме майно приватного акціонерного товариства, яке пов’язане з компаніями держави-агресора. Їх загальна вартість – понад 100 млн гривень. Суд позов задовольнив. Нині ж арештоване майно передали в управління АРМА.

Новини за темою: АРМА перерахувало державі майже 90 млн гривень російського олігарха Шелкова

АРМА розшукала активи підсанкційних осіб на 1,5 млрд гривень

З початку війни правоохоронці Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), розшукали на 1,5 млрд гривень активів та понад 300 об’єктів, що належать підсанкційним особам. Про це інформує пресслужба агентства.

"У рамках реалізації цієї функції у 2022 році АРМА забезпечено опрацювання 2657 запитів Міністерства юстиції України як органу, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері стягнення в дохід держави активів осіб, щодо яких застосовано санкції", – йдеться в повідомленні.

Агентством розшукано 135 об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, 94 земельних ділянок, 80 одиниць автомобільного, морського/річкового та авіаційного/повітряного транспорту, 16 штук майнових прав інтелектуальної власності.

Відповідну інформацію надано Мін’юсту для формування матеріалів та подачі позовів до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення підсанкційних активів на користь держави.

"Наразі ВАКС вже стягнув у державну власність активи російських олігархів Євтушенкова, Шелкова, а також розглядає позов Мін’юсту про конфіскацію майна олігарха Олега Дерипаски. Крім того, рішенням суду на користь держави стягнуто активи експрезидента Віктора Януковича", – додали в АРМА.

Тим часом у Європейському Союзі склали план, як законно передати Києву щонайменше 33,8 мільярда євро заморожених активів Центрального банку Росії. Кошти планують спрямувати на відбудову України.

Також на відновлення України можуть піти активи російського бізнесмена Малофєєва, які конфіскували в США.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму