USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Аргентина не приєднається до БРІКС, до якого належить Росія. Яка причина?

Так президент Аргентини відкинув геополітичну близькість із Китаєм та Росією
Аргентина
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Президент Аргентини Хав’єр Мілей надіслав листа країнам – членам БРІКС, у якому відхилив пропозицію приєднати його країну до геополітичного блоку. Про своє рішення він повідомив в офіційних листах до китайського лідера та російського, пише бразильське видання Brazil247.

Заяву Мілея також надіслали президентові Бразилії Луїзу Інасіо Лула да Сілва, прем'єр-міністру Індії Нарендрі Моді та президенту Південно-Африканської Республіки Сирілу Рамафосі.

"Так президент Аргентини відкинув геополітичну близькість із Китаєм та Росією. Про наміри приєднатися до блоку БРІКС за кілька місяців до закінчення свого президентського терміну заявляв експрезидент Аргентини Альберто Фернандес. Його ініціатива отримала підтримку від китайського лідера Сі Цзіньпіна, оскільки розширення блоку відповідає інтересам Китаю з обмеження впливу Сполучених Штатів Америки у світі", – пише видання.

Утім, новообраний глава Аргентини підтримує США, і тому відмовився "наполягати на угоді з комуністами".

Що передувало?

Нагадаємо, Аргентині надіслали запрошення приєднатися до БРІКС в серпні під час саміту геополітичного блоку. Тоді до БРІКС запросили також Ефіопію, Єгипет, Саудівську Аравію, Іран та Об’єднані Арабські Емірати.

Що відомо про саміт?

Саміт БРІКС проходив у столиці ПАР Йоганнесбурзі 22–24 серпня. На ньому були присутні лідери Китаю, Індії, Бразилії та ПАР, Росію представляв глава МЗС Сергій Лавров.

Новини за темою: Африканські лідери підбили підсумки своїх візитів до України та Росії

Російський диктатор Володимир Путін у столицю ПАР не поїхав через виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на його арешт. На саміті президент РФ виступав по відеозв'язку.

Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін, а доля України невідома

До того ж вже у вересні лунали заяви, що наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін. Такі думки світових лідерів свідчать про те, що є певна проблематика ухвалення рішень під час фінальної декларації та долі України, сказав в ефірі каналу UWN політолог-міжнародник, президент Першого міжнародного фонду розвитку України Микола Волківський.

"Що маємо наразі: вже з наступного року головуючою країною "Великої двадцятки" буде Бразилія, яка є одна із членів БРІКС. Розуміємо, яку там політику займає чинний президент Лула да Сілва і як він відповів в інтерв’ю одному з індійських видань: "Якщо Путін захоче відвідати саміт, який буде проходити наступного року у Бразилії, то він взагалі може безпечно себе почувати". Тобто ці заяви говорять про те, що, можливо, нічого докорінно не зміниться між індійським самітом і наступним бразильським. Потім ще через рік саміт буде в одній із країн БРІКС, Південній Африці, тож побачимо тоді що буде далі", – зауважив Волківський.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії