USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Волківський: Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін, а доля України невідома

Політолог вважає, що ухвалювати рішення щодо України без України – дуже некомпетентно
Волківський
Микола Волківський
Джерело: UWN YouTube

Наступний саміт G20 у Бразилії може відвідати Путін. Такі заяви світових лідерів свідчать про те, що є певна проблематика ухвалення рішень під час фінальної декларації та долі України, сказав в ефірі каналу UWN політолог-міжнародник, президент Першого міжнародного фонду розвитку України Микола Волківський.

"Що маємо наразі: вже з наступного року головуючою країною "Великої двадцятки" буде Бразилія, яка є одна із членів БРІКС. Розуміємо, яку там політику займає чинний президент Лула да Сілва і розуміємо, як він навіть відповів у недавньому інтерв’ю одному з індійських видань: "Якщо Путін захоче відвідати саміт, який буде проходити наступного року у Бразилії, то він взагалі може безпечно себе почувати". Тобто ці заяви говорять про те, що, можливо, нічого докорінно не зміниться між індійським самітом і наступним бразильським. Потім ще через рік саміт буде в одній із країн БРІКС, Південній Африці, тож побачимо тоді що буде далі", – зауважив Волківський.

Зараз немає остаточних ухвалених рішень і чітких формулювань, а Російська Федерація взагалі в тексті саміту згадується лише в контексті глобальної продовольчої безпеки.

"Це також свідчить про те, що існує певна проблематика в консенсусі ухвалення рішень під час фінальної декларації.  Зрозуміло, що консенсусних і фінальних рішень не було, тема глобальної і продовольчої безпеки далі буде підійматися. І навіть у фінальному тексті декларації країни "Великої двадцятки" позитивно оцінили намагання ООН в особі Антоніу Гутерреша і президента Туреччини Ердогана до врегулювання і продовження "зернової угоди". Побачимо, як зміниться світ, але зрештою, як вже говорили в Міністерстві закордонних справ України, ще раз повторюю, що ухвалювати рішення щодо України без України – це дуже некомпетентно", – резюмував очільник міжнародного фонду.

Що передувало?

9 вересня стало відомо, що країни G20 опублікували спільне комюніке, в якому згадали про війну в Україні. Про це пише The Hindustan Times із посиланням на текст підсумкової декларації саміту "Великої двадцятки".

"Щодо війни в Україні, нагадуючи про дискусію на Балі, повторили наші національні позиції та резолюції, ухвалені в Раді Безпеки ООН і Генеральній Асамблеї ООН, і зауважили, що всі держави повинні діяти відповідно до цілей і принципів Статуту ООН у всій його повноті. Відповідно до Статуту ООН, усі держави мають утримуватися від загрози силою або її застосування з метою захоплення територій проти територіальної цілісності, суверенітету чи політичної незалежності будь-якої держави", – йдеться у декларації.

У документі зазначається, що застосування або загроза застосування ядерної зброї є неприпустимими.

Новини за темою: Саміт лідерів G20: Індія покликала Путіна, Зеленського серед запрошених немає

Нагадаємо, у столиці Індії Нью-Делі 9–10 вересня проходить 18-й саміт G20 найбільших економік світу. Це перша в історії групи зустріч лідерів, що проходить в Індії та в Південній Азії загалом.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот