USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Американські сенатори звернулися до Байдена з вимогою негайно передати Україні ATACMS

Затримка підірве інтереси нацбезпеки США, вважають підписанти
Білий дім
Білий дім, США
Джерело: Bloomberg

Чотири сенатори від Республіканської партії написали відкритого листа президенту Джозефу Байдену з вимогою негайно передати Україні ракети ATACMS. Відповідний документ оприлюднив сенатор зі штату Арканзас Том Коттон.

Його підписантами є Роджер Уікер, Том Коттон, Сьюзан Коллінз і Ліндсі Грем.

У листі йдеться, що додаткова затримка підірве інтереси нацбезпеки Сполучених Штатів.

"Ми пишемо з проханням негайно відправити в Україну армійські тактичні ракетні комплекси MGM-140 (ATACMS). Додаткова затримка лише ще більше підірве інтереси національної безпеки США і розширить цей конфлікт", – зазначили сенатори. 

Вони наголосили, що завдяки ATACMS Україна зможе завдавати ударів по ключових російських об'єктах логістики та зв'язку, по місцях запуску крилатих ракет та безпілотників на окупованих Росією територіях України.

Новини за темою: США передали Україні 3D принтери для друку запчастин до техніки на полі бою

"Слід негайно відправити варіант ATACMS з унітарною боєголовкою великої дальності. Нещодавній український удар по військово-морському порту Севастополя з використанням британської зброї великої дальності Storm Shadow продемонстрував бойову ефективність такої зброї", – пишуть сенатори.

На їх думку, у випадку отримання ракет Україна отримає максимальні шанси на успіх у нинішньому контрнаступі та подальших операціях. ATACMS також може підвищити здатність України знищувати російські оборонні формування. 

Нагадаємо, ми писали, що адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена все ближче до того, щоб надати Україні ракети ATACMS. Рішення про передачу ракет може бути ухвалено вже цієї осені.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням