USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США передали Україні 3D принтери для друку запчастин до техніки на полі бою

Навчання з користування цими принтерами українці завершили минулого тижня
ЗСУ
Ілюстративне фото
Джерело: АрміяInform

США передали Україні 3D принтери промислового рівня. Вони здатні друкувати запчастини до техніки на полі бою, повідомив помічник міністра оборони США із питань закупівель та утримання Вільям ЛаПлант, передає "Голос Америки".

Він додав, що навчання з користування цими принтерами українці завершили минулого тижня.

“Нарешті минулого місяця ми доставили їм, в Україну, ці промислові 3D-принтери, і минулого тижня завершилось їхнє навчання з роботи з цим принтером”, - розповів ЛаПлант.

Що це за принтери

За словами американського посадовця, розмір принтеру для друку - з вантажівку. Він здатен швидко друкувати найрізноманітніші деталі для військової техніки. Це пришвидшить процес їх заміни для того, щоб відремонтована техніка знову опинялась на полі бою.

Головна особливість 3D принтера - це можливість виготовлення таких деталей, які практично неможливо виготовити у звичайних умовах.

“Ви можете робити чудові речі за допомогою 3D-друку, не тільки через швидкість. Ви можете фактично виготовляти деталі, які ви не могли виготовити у звичайних умовах”, - зазначив ЛаПланте.

Помічник глави Пентагону також нагадав, що українці з початком війни самостійно друкували 3D запчастини.

Новини за темою: Перша в Європі: В Україні будують школу за допомогою 3D-принтера. Відео

“На початку українці друкували власні 3D-деталі, не маючи пакетів технічних даних. Знаєте, як кажуть, коли твоя країна зазнає екзистенційної атаки, закони про інтелектуальну власність лише трохи мають значення”, - пожартував посадовець.

“То ж ми навели з цим лад, разом з іншими країнами. Тепер вони мають всі пакети технічних даних”, - наголосив ЛаПланте.

Цікаво, що американські війська використовують технологію друку деталей для техніки на 3D принтерах з 2019 року.

Нагадаємо, ми писали, що Україна може отримати ракети ATACMS від США вже цієї осені.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням