USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна може отримати ракети ATACMS від США вже цієї осені, – WSJ

Адміністрація Байдена знову розглядає можливість постачання восени цього року армійської тактичної ракетної системи
HIMARS та ATACMS

HIMARS та ATACMS

Джерело: відкриті джерела

Адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена все ближче до того, щоб надати Україні ракети ATACMS. Рішення про передачу ракет може бути ухвалено вже цієї осені, повідомляє The Wall Street Journal.

Байден ще не схвалив передачу ракети. Однак представники адміністрації заявили, що вони знову розглядають можливість постачання восени цього року армійської тактичної ракетної системи (ATACMS) для посилення контрнаступу України.

Пентагон тривалий час не хотів надавати цю систему, яка може запускатися з пускової установки HIMARS, наданої США минулого року, аргументуючи це тим, що американські Збройні сили мають обмежений запас цієї зброї.

Проте, за словами офіційних осіб, кілька чинників спонукали адміністрацію Байдена знову розглянути питання про надання ракети.

За словами американських чиновників, плани, що розглядаються в адміністрації, передбачають постачання обмеженої кількості ракет, що може зняти побоювання Пентагона з приводу того, що американські запаси можуть бути сильно виснажені.

Зазначається, що Сполучені Штати домоглися гарантій того, що Україна не використовуватиме надану Америкою зброю для нападу на територію Росії, і очікується, що надання ATACMS залежатиме від аналогічної обіцянки.

Нагадаємо, раніше CNN із посиланням на неназваних чиновників повідомив, що Байден найближчим часом ухвалить рішення про надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Також видання ABC News писало, що адміністрація президента Джо Байдена, ймовірно, все ж таки передасть Україні тактичні ракетні системи дальньої дії ATACMS в рамках оборонної допомоги для відбиття повномасштабного вторгнення РФ.

Крім того, сьогодні стало відомо, що рішення Німеччини про доставку в Україну крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні