USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Агентство Fitch підтвердило рейтинг Києва: Столиця виконує всі фінансові зобов'язання

Фінансове становище Києва у 2022 році не погіршилося
Облігації
Джерело: відкриті джерела

Міжнародне агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Києва в іноземній валюті на рівні "CC", у національній – "CCC-". Про це повідомляється у пресрелізі агентства.

Фінансове становище Києва у 2022 році не погіршилося, операційний баланс був позитивним. В агентстві припускають, що у 2023 році ситуація не зміниться. 

Столиця виконує всі фінансові зобов'язання. Ліквідність значно покращилася у 2022 році, а прямий борг скоротився відповідно до графіка погашення. Загальний, тобто прямий борг, включаючи муніципальні підприємства та безвідсоткові казначейські кредити, зменшився.

Але, згідно з показниками рейтингу, існує ризик погіршення ліквідності та здатності Києва обслуговувати новий борг, а також підтримувати муніципальні компанії, які мають заборгованість.

Здатність міста покрити борг за рахунок операційного балансу може несподівано ослабнути, зокрема через нижчі доходи та високі витрати. Тиск з боку витрат може сильно збільшитися через зростання інфляції та проблеми з маршрутами поставок, що призведе до зростання цін на товари та послуги, а також до масштабних відновлювальних робіт.

До речі, Fitch Ratings очікує, що міжнародна допомога покриє фінансування дефіциту держбюджету України на 2023 рік. Яке значною мірою залежить від передбаченої в бюджеті двосторонньої та багатосторонньої допомоги у розмірі 38 млрд доларів. ЄС та США виділили 29 млрд доларів, і Fitch очікує, що мету на 2023 рік буде повністю досягнуто.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі