USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

31-го зрадника з тимчасово окупованих територій чекає суд: ДБР завершило розслідування

Зокрема, є 23 правоохоронців з Маріуполя, які за російський "сухпайок" зрадили Україну
зрадники
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування щодо 31-го зрадника з тимчасово окупованих територій, ще 10-м повідомили про підозру. Про це розповіли в пресслужбі ДБР.

Так, за даними слідства, є 23 правоохоронці з Маріуполя, які за російський "сухпайок" зрадили Україну.

"Після захоплення Маріуполя зрадники добровільно одягли ворожий камуфляж та почали виконували вказівки загарбників, здійснювати фільтраційні заходи на території Іллічівського, Приморського та Жовтневого районів Маріуполя", – йдеться у повідомленні.

Також працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо колишнього правоохоронця із Вовчанська Харківської області. Після початку російського вторгнення чоловік проігнорував наказ керівництва про негайне прибуття до місця дислокації підрозділу та залишився вдома чекати російських військових.

Коли ж росіяни окупували селище Дворічна, зрадник пішов домовлятися з ними про співпрацю та влаштувався у місцеву в’язницю. За вказівкою окупантів приймав та охороняв затриманих громадян, забезпечував їхнє конвоювання. Після звільнення регіону фігурант втік разом з окупантами до Росії.

Також завершили розслідування й стосовно ще сімох правоохоронців з Луганщини, які присягнули на вірність ворогу. Копи добровільно обійняли посади у незаконних "правоохоронних органах" Старобільського, Троїцького та Марківського районів.

Новини за темою: Держзрада ексначальника ГУ СБУ в Криму: Кулініч постане перед судом, йому загрожує до 15 років за ґратами

"Крім того, ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді шістьом працівникам держустанови "Старобільський слідчий ізолятор". Всі вони залишились на тимчасово окупованій території Луганської області та почали працювати за російськими законами у захопленому Старобільському СІЗО", – додали в ДБР.

Ще працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді головному лісничому "Біловодського лісомисливського господарства" на Луганщині. У квітні 2022 року він обійняв посаду директора окупаційного лісництва, пропонував повернутися і "працювати" на ворога колегам, які виїхали, брав участь у пропагандистських заходах РФ.

ДБР повідомило про підозру рятувальнику з Волновахи. У березні 2022 року надзвичайник добровільно пішов на службу в окупаційний орган, щоб посісти керівну посаду командира рятувального відділення.

Повідомили також про підозру двом колишнім начальникам пожежно-рятувальних частин з Рубіжного та Новопсковська Луганської області. ДСНСники після окупації перейшли на бік ворога, заспокоювали місцеве населення та створювали ілюзію законності дій окупантів.

Раніше

Служба безпеки України повідомила про підозру зраднику з тимчасово окупованого Бердянська, який хотів переманити українських військових пілотів на бік Росії. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У спецслужбі розповіли, що на початку повномасштабного вторгнення РФ зрадник дистанційно вийшов на одного з командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку СРСР РФ, з яким раніше навчався в училищі льотчиків.

Новини за темою: Держзрада та пропаганда війни: Трьом екснардепам від "Партії регіонів" повідомили про підозру
Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві