USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Хотів переманити українських льотчиків на бік Росії. СБУ затримала зрадника з Бердянська

Зрадником виявився військовий пілот у відставці, мешканець тимчасово окупованого Бердянська
СБУ
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки України повідомила про підозру зраднику з тимчасово окупованого Бердянська, який хотів переманити українських військових пілотів на бік Росії. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У спецслужбі розповіли, що на початку повномасштабного вторгнення РФ зрадник дистанційно вийшов на одного з командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку СРСР РФ, з яким раніше навчався в училищі льотчиків.

"Чоловік запропонував рашисту свою допомогу у війні проти України. Встановлено, що зрадник готував списки діючих пілотів Повітряних сил ЗСУ", – розповіли в СБУ.

Насамперед агресора цікавили фахівці, які мають практичний досвід керування літаками МіГ-29, Су-24, Су-25, Су-27, Ан-26 та Іл-76, а також вертольотами Мі-8 та Мі-24.

За оперативними даними, ці відомості рашисти планували використати для спроб вербування українських льотчиків на користь країни-агресора.

Для збору персональних даних зрадник обдзвонював колишніх однокурсників і "в темну" розпитував у них "потрібну" інформацію, зокрема додаткові контактні дані, місця проживання та несення служби.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (держзрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території на півдні України. Утім, співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки провела контрдиверсійну спецоперацію у Вінниці. У результаті оперативних заходів затримано ще одного агента ФСБ, який займався підготовкою нової російської повітряної атаки на місто.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку