USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

20 років арешту за репортаж про циклон: У М’янмі журналіст потрапив за ґрати

Фотожурналіст не мав жодного правового представництва під час утримання під вартою
грати
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У М’янмі журналіста Сай Зау Тайке з незалежного видання засудили до 20 років ув’язнення з примусовими роботами за висвітлення циклону. Про це інформує Myanmar Now.

Так, військовий трибунал у Янгоні засудив фотожурналіста до 20 років ув’язнення з каторжними роботами за різними звинуваченнями. Силовики заарештували медійника з незалежного інформаційного видання Myanmar Now у столиці штату Ракхайн Сіттве 23 травня, трохи більше ніж через тиждень після того, як циклон Мокко уразив країну.

"40-річний фотожурналіст мав зробити репортаж про наслідки шторму, внаслідок якого загинуло понад 140 людей. Багато з них належали до переслідуваної національної меншини рохінджа та проживали в таборах для внутрішньо переміщених осіб. Після арешту влада допитувала Сай Зау Тайке протягом тижня в Сіттве та Янгоні", – йдеться у повідомленні.

У середині червня Тайке перевели до сумнозвісної в’язниці Інсейн у Янгоні. Спершу його звинувачували в дезінформації та підбурюванні до заколоту, які передбачають покарання від одного до 20 років. Однак кількість звинувачень, за якими його засудили, не підтверджена.

Фотожурналіст не мав жодного правового представництва під час утримання під вартою. До його засудження не було жодних судових засідань чи інших розглядів.

Новини за темою: Пентагон помилково відправив свої конфіденційні листи до Малі, країни-союзниці Росії, – FT

Після арешту наприкінці травня йому не дозволяли відвідувати родину, а адміністрація в’язниці обмежила відправлення пошти та посилок на його ім’я, як і для інших ув’язнених по всій країні.

"Вирок є ще одним свідченням того, що свобода преси була повністю скасована під правлінням військової хунти і показує, яку високу ціну незалежні журналісти в М’янмі повинні платити за свою професійну роботу", – сказав головний редактор Myanmar Now Све Він.

Відзначимо, Сай Зау Тайке є другим журналістом Myanmar Now, якого заарештувала військова влада після державного перевороту 2021 року.

Арештований фотожурналіст
Джерело: Myanmar Now

Що відомо про країну?

М'янма – країна на південному сході Азії, що межує на заході з Бангладеш, на північному заході – з Індією, на північному сході – з Китаєм, на південному сході – з Лаосом і Таїландом, а також на південному заході омивається водами Андаманського моря і Бенгальської затоки. Площа країни – 676 тис. 578 км²; столиця країни – місто Найп'їдо; її найбільше місто та головний порт – колишня столиця Янгон (раніше Рангун).

М'янма є членом ООН з 1948 року, Всесвітнього банку, Міжнародного валютного фонду, Всесвітньої торгової організації, Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Крім того, країна входить до групи економічної співпраці БІМСТЕК (Бангладеш, Індія, М'янма, Шрі-Ланка, Таїланд, – ред.) і підтримує тісні економічні відносини з Китаєм.

Читайте також:
YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами
Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні
"Укртелеком" підвищив ціни на послуги інтернету та телефонії
Домен ukr.net заблокували за рішенням американського суду, – Хветкевич Домен ukr.net заблокували за рішенням американського суду, – Хветкевич