USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пентагон запустив наглядовий сайт стосовно допомоги США Україні

На сайті також є контактна інформація, за якою можна повідомити про будь-які звинувачення у шахрайстві або нецільовому використанні допомоги Україні
Пентагон

Пентагон

Джерело: відкриті джерела

Офіс генерального інспектора Пентагона (США) запустив новий вебсайт, щоб надати американцям більше інформації про нагляд за американською зброєю та обладнанням, що надається Україні. Про це повідомляє The Hill.

Новий вебсайт, запущений у координації з Офісом генерального інспектора Державного департаменту та Агентством Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку, з'явився тоді, коли республіканці в Конгресі продовжують затримувати нове фінансування для України. До того ж ставлять під сумнів належний облік зброї, що постачається в країну.

"Вебсайт надає ресурси та інформацію про роботу, яку проводять понад 20 наглядових відомств США (це, наприклад, Міжвідомча робоча група з нагляду за Україною), які гарантують, що допомога Україні не буде використана не за призначенням", – йдеться у заяві генінспектора Пентагона.

На сайті також є контактна інформація, за якою можна повідомити про будь-які звинувачення у шахрайстві, розтраті або нецільовому використанні допомоги Україні.

"Вебсайт є зручним універсальним ресурсом для людей, які можуть дізнатися більше про наші широкі зусилля в межах наглядової спільноти з нагляду за використанням коштів платників податків для реагування США на ситуацію в Україні", – додав заступник генерального інспектора Пентагона Роберт Сторч.

Що є на сайті?

Вебсайт має вітальну сторінку з відеороликом, що описує зусилля Міжвідомчої робочої групи з нагляду за Україною, а також вступну інформацію про війну в Україні та підтримку з боку Сполучених Штатів.

На сайті також розміщені інформаційні бюлетені про те, скільки США надали допомоги Україні з моменту вторгнення Росії у 2022 році – 113,4 мільярда доларів, а також детальна інформація про наглядові проєкти відомств, покликаних забезпечувати захист від нецільового використання зброї.

Республіканці вже давно ставлять питання щодо мільярдів доларів, які спрямовуються в Україну, в тому числі щодо того, чи здійснюється належний нагляд за цими коштами. 

Виконувачка обов'язків генерального інспектора Державного департаменту Діана Шоу заявила, що "нагляд за Україною є нашим пріоритетом номер один", привітавши новий вебсайт як новий інструмент, "який допоможе інформувати американських платників податків".

Військова допомога США

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів. Про це повідомляє Reuters із посиланням на двох американських чиновників.

Зазначається, що це перший подібний крок США за кілька місяців, оскільки додаткові кошти для України, як і раніше, блокуються лідерами республіканців у Конгресі.

Нагадаємо, на початку лютого президент Джо Байден закликав сенаторів якнайшвидше проголосувати за двопартійну угоду про національну безпеку, представлену Сенатом. У законопроєкті на допомогу Україні передбачили 60 млрд доларів.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням