USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пентагон помилково відправив свої конфіденційні листи до Малі, країни-союзниці Росії, – FT

Від початку року надійшло близько 117 тис. невірно направлених повідомлень
електронні листи
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Друкарська помилка спричинила потрапляння секретних даних американських військових до вебоператора Малі, країни-союзниці Росії. Незабаром помилково надіслані листи може почати збирати малійський уряд. Про це повідомляє Financial Times.

10 років тому нідерландський інтернет-підприємець Йоханнес Зурбієр уклав контракт на управління доменом країни Малі (.ml), термін його дії спливає наступного тижня. 

Під час управління доменом Зурбієр виявив, що американська сторона часто через друкарську помилку (пишучи .ml замість .mil, використовуваного у всіх електронних адресах військових США) надсилає різноманітну, зокрема секретну інформацію до Малі.

Протягом останнього десятиліття бізнесмен попереджав американців про небезпеку цього явища та просив серйозно поставитися до проблеми, оскільки зрештою нею можуть скористатися вороги Сполучених Штатів. Він звертався до американської сторони через аташе з питань оборони, старшого радника національної служби кібербезпеки США та навіть через офіційних осіб Білого дому. Бізнесмен залучав й нідерландських дипломатів, але ці зусилля не дали результату. 

Цього року Зурбієр знову почав збирати неправильно адресовану електронну пошту, аби спробувати ще раз попередити Пентагон про небезпеку. З січня поточного року він зібрав близько 117 тис. невірно направлених повідомлень, майже тисяча з яких надійшли тільки за один день. 

У понеділок 10-річний контракт Зурбієра на управління доменом закінчиться, контроль повернеться до уряду Малі. Тоді почати збирати помилково надіслані листи зможе малійська влада. 

Американський адмірал у відставці Майк Роджерс, який раніше керував Агентством національної безпеки та кіберкомандуванням армії США, переконаний, що постійного доступу до також навіть несекретної інформації достатньо, аби генерувати розвідувальні дані. І перехід домену в управління малійського уряду створює проблему.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні