USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Звільнення Кремінної може стати ключем до повернення промислових центрів Донбасу, – NYT

Повернення міста дало б ЗСУ контроль над головними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська
ЗСУ Кремінна
Джерело: відкриті джерела

Росіяни побудували нові великі оборонні споруди поблизу Кремінної. Тому РФ, ймовірно, приділятиме першочергову увагу утриманню лінії фронту саме тут. Про це інформує британська розвідка.

Крім того, цей район має важливе логістичне значення для Донбаського фронту РФ, а також є важливим містом Луганщини. Кремль стверджує, що "звільнення" цієї території є основним виправданням війни.

Бої точилися навколо міста Кремінна на сході України у вівторок, коли українські сили наближалися до повернення цього невеликого, але стратегічно важливого міста, тоді як росіяни боролися за захист деяких зі своїх найважчих досягнень війни.

The New York Times пише, що звільнення Кремінної може стати ключем до повернення промислових центрів Донбасу.

"Кремінна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сєвєродонецька та Лисичанська, важливих промислових центрів на Донбасі", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що після серії принизливих відступів російська армія зміцнила свої лінії поблизу Кремінної серією оборонних бар’єрів, що є частиною її зусиль, щоб зміцнити свої позиції на нерівному фронті, який тягнеться на сотні миль. Повернення міста та інших міст поблизу розширило б позицію українців у регіоні та дало б їм контроль над головними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська.

Видання додає, що ЗСУ близькі до звільнення Кремінної, навколо якої точаться запеклі бої. Це невелике місто має стратегічне значення і є одним з важливих здобутків росіян у цій війні.

Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА, заявив, що частина російського командування в цьому районі вже відійшла до Рубіжного, і у випадку звільнення Кремінної "вся їхня лінія оборони впаде".

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри