USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зв’язані діти й антисанітарія: У Дніпропетровському дитячому будинку-інтернаті виявили значні порушення

У закладі перебувало 22 дитини та 53 повнолітніх підопічних
діти
Джерело: Дмитро Лубінець

У Дніпропетровському дитячому будинку-інтернаті співробітники Офісу омбудсмена виявили кричущі порушення умов перебування: зв’язані діти, антисанітарія, таргани в харчоблоці, відсутність найпростішого укриття. Про це повідомили в пресслужбі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

За словами омбудсмена, в дитбудинку побачили одного вихованця у ліжку зі зв'язаними руками та застосування до підопічних фізичного обмеження без правових підстав.

"Також є систематичні випадки отримання тілесних ушкоджень, підопічні потребували термінового санітарно-гігієнічного догляду, мали забруднену постіль, зношений одяг. Немає укриття: під час повітряної тривоги діти залишаються або в кімнатах, або в коридорі. Ситуація перебуває на моєму контролі", – зазначив Лубінець.

І додав, що в закладі перебувало 22 дитини та 53 повнолітніх підопічних.

Такі дії адміністрації та персоналу закладу можуть бути розцінені як прояви катування, жорстокого або такого, що принижує гідність, поводження або покарання, згідно зі статтею 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, наголосив уповноважений.

Що відомо про Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат?

КЗ "Дніпропетровський дитячий будинок-інтернат" є соціально медичною установою для постійного проживання дітей віком від 4-х до 18 років з вадами фізичного розвитку та ураженням центрально-нервової системи, які потребують стороннього і медичного обслуговування.

На території знаходиться цілий комплекс споруд: житловий корпус, розміщений у триповерховому приміщені, пральня, гаражі, майстерні, комунальний заклад освіти "Спеціальна середня загальноосвітня школа для дітей з наслідками поліомієліту та дитячими церебральними паралічами" Дніпропетровської міської ради, гуртожиток.

Будинок-інтернат розраховано на відділення: І профілю (на 90 осіб) – для дітей з фізичними вадами і збереженим інтелектом дошкільного та шкільного віку, для яких самостійне пересування є значно утрудненим або неможливим та частково себе обслуговують (змішані за статтю); ІV профілю (на 30 осіб) – для дітей різного ступеня розумової відсталості, які мають складні фізичні вади, не можуть самостійно пересуватись та самообслуговуватись, з них – 50 візочників.

Основним завданням будинку-інтернату є забезпечення належних умов проживання дітей з вадами розумового розвитку та психічними захворюваннями, які потребують стороннього догляду і допомоги. У будинку-інтернаті працюють 115 осіб, у тому числі лікар-педіатр, невролог, ортопед, лікар з лікувальної фізкультури (0,5 ставки), масажисти, вчитель-дефектолог, практичний психолог, спеціаліст з фізичної реабілітації, інструктор з праці, соціальний педагог, музичний керівник, практичний психолог тощо). 

Новини за темою: Росія хоче вивезти українських дітей з ТОТ у Крим, щоб прикриватися ними під час наступу ЗСУ, – Лубінець
Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України Еколог пояснив, чи варто довіряти рейтингам про забруднення повітря міст України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію Частковий відступ від дотримання Європейської конвенції про захист прав і свобод людини: Посадовці прокоментували інформацію