USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Зеленський звільнив голову Тернопільської ОДА

Труша звільнено згідно із поданою ним заявою
Володимир Труш
Володимир Труш
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський звільнив Володимира Труша з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації. Відповідний указ №859 оприлюднено на сайті глави держави.

"Звільнити Труша Володимира Любомировича з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", – йдеться в документі.

Джерело: Офіс Президента

Нагадаємо, Зеленський призначив депутата облради від "Слуги народу" Володимира Труша головою Тернопільської ОДА у березні 2020 року під час пандемії COVID-19 на тлі протестів мешканців області проти розміщення евакуйованих з Уханя українців у санаторії Микулинців.

У червні 2023 року працівники НАБУ та САП затримали голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників Володимира Труша за вимагання 2,4 млн гривень хабаря. Володимир Труш свою причетність до скоєного заперечив і проходить у справі, яку розглядає Вищий антикорупційний суд, як свідок.

28 грудня Зеленський підписав укази про призначення нових очільників Рівненської та Донецької обласних державних адміністрацій. 

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський У Росії немає стільки сил, як на початку вторгнення, щоб повторити наступ на Київ, - Зеленський