USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Суд відмовився відсторонити голову Тернопільської облради від посади

Головка підозрюють у вимаганні 2,4 млн гривень у підприємця-волонтера
головко

Судове засідання з обрання запобіжного заходу Голові Тернопільської облради Михайлу Головку

Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд відмовився відсторонити голову Тернопільської облради Михайла Головка від посади. Про це поінформувала адвокатка Олександра Тананакіна.

"Вищий антикорупційний суд відмовив НАБУ та САП у задоволенні клопотання про відсторонення голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка із займаної посади", – йдеться у заяві.

Більше жодних подробиць не повідомляється.

У чому підозрюють Головка і заступників?

27 червня затриманим на хабарі голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації оголосили підозру. За даними слідства, чиновники вимагали з підприємця-волонтера близько 2,4 мільйона гривень. Про це інформують НАБУ та САП.

Посадовці "наполегливо просили" місцевого бізнесмена та волонтера надати понад 2,4 млн гривень за підписання комунальним підприємством Тернопільської облради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

НАБУ та САП не повідомляють імен підозрюваних. Та, ймовірно, йдеться про голову облради Михайла Головка, а також двох заступників начальника ОВА – Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука.

Додамо, що детективи НАБУ затримали підозрюваних 26 червня на гарячому після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Що відомо про Головка

Михайло Головко (народився 3 травня 1983 року, с. Токи, Україна) – український політик, громадсько-політичний діяч, кандидат економічних наук (2018). Член ВО "Свобода" з 2002 року. Голова Тернопільської обласної ради (від 25 листопада 2020).

Народний депутат України 7-го (заступник голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, голова підкомітету з питань господарського законодавства) та 8-го (член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики; голова міжфракційного депутатського об'єднання Верховної Ради України "За тверезе майбутнє") скликань.

У січні 2013 року захищав інтереси групи компаній "Мрія" Івана Гути від тиску податкової.

Активний учасник Революції гідності. Комендант наметового містечка на вулиці Лютеранській.

Читайте також:
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи