USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зеленський призначив Швеця начальником Головного слідчого управління СБУ

Глава держави провів низку кадрових ротацій в СБУ
Андрій Швець_1
Андрій Швець
Джерело: СБУ

Президент Володимир Зеленський призначив начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України Андрія Швеця. Відповідний указ опублікований на офіційному сайті глави держави.

Зазначимо, що Швець з листопада 2019 року очолював це управління у статусі тимчасового виконувача обов'язків.

Що відомо про Швеця

Андрій Зіновійович Швець, за даними з відкритих джерел, має "багаторічний досвід роботи в органах прокуратури, Державної фіскальної служби, Міністерства юстиції. Більше ніж 10 років очолював слідчі підрозділи у вищезгаданих органах".

Скандал

У 2020 році навколо Швеця виник грандіозний скандал. Тоді видання "Схеми" опублікувало розслідування, у якому йшлося про те, що т.в.о. начальника Головного слідчого управління СБУ разом з родиною оселився в елітному маєтку у котеджному містечку Золоче. Це одне з найдорожчих містечок у Київській області, де є власний яхт-клуб і вертолітний майданчик.

Ринкова вартість його маєтку станом на 2020 рік становила близько 11 млн гривень. 

Що цікаво: за даними розслідувачів, Швець фактично усе своє життя працював на державних посадах. Його родичі не мали настільки великих доходів та не вели серйозний бізнес, що дозволило б родині придбати таку елітну нерухомість.

Пізніше у пресслужбі СБУ опублікували роз'яснення, що Швець понад рік після звільнення з Мін'юсту у 2018 році займався підприємницькою діяльністю. І начебто це, а також кошти родини, дозволили йому придбати такий будинок.

Інші кадрові ротації в СБУ

Зазначимо, що президент Зеленський своїми указами звільнив:  

– Анатолія Сандурського з посади заступника голови СБУ;

– Володимира Петриченка з посади начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях;

– Анатолія Денисенка з посади начальника Управління СБУ у Вінницькій області.

Водночас голова держави призначив:

– Тамару Пашковську начальником Управління роботи з особовим складом СБУ;

– Володимира Петриченка начальником Управління СБУ у Вінницькій області;

– Андрія Падалку начальником Департаменту господарського забезпечення СБУ.

Нагадаємо, на початку жовтня 2023 року президент Зеленський звільнив Ігоря Танцюру з посади командувача Сил територіальної оборони ЗСУ і призначив замість нього Анатолія Баргилевича.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар