USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зеленський змінив командувача Силами ТрО: Хто очолив тероборону

З посади було звільнено генерал-майора Ігоря Танцюру
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Глава України Володимир Зеленський звільнив Ігоря Танцюру з посади командувача Сил територіальної оборони ЗСУ і призначив замість нього Анатолія Баргилевича. Відповідні укази №678/2023 і №679/2023 опубліковано на сайті Офісу президента.

"Звільнити Танцюру Ігоря Івановича з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України", – йдеться на сайті.

При цьому в іншому указі йдеться про призначення генерал-майора Баргилевича Анатолія Владиславовича командувачем Сил ТрО.

Варто нагадати, що в травні цього року у РФ запустили фейк про загибель Танцюри. За словами тодішнього глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, його бойовики нібито вдарили по машині, де "перебував" Танцюра.

Однак пізніше українське командування спростувало цю інформацію.

Що відомо про Баргилевича?

Анатолій Бергилевич має звання генерал-майора ЗСУ, раніше очолював штаб оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", війська якого провели низку визначних військових операцій, зокрема, наступ на Харківському напрямку торік.

Як розповіли в Офісі президента в коментарі "Суспільному"", Баргилевич був фактично першим командувачем територіальної оборони, ще у складі Сухопутних військ ЗСУ, який почав створювати і будувати потужну систему військ ТрО ще до повномасштабного вторгнення.

Також на початку повномасштабної війни він один із небагатьох генералів, хто зі зброєю в руках очолив оборону найважливішого сектора №1 оборони Києва на Гостомельському напрямку.

На чолі угруповання, основу якого складали підрозділи ТрО, не допустив захоплення столиці зі сходу.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти