USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Заробляла на ухилянтах: СБУ затримала на гарячому голову ВЛК Житомирської області

Чиновниця за гроші оформляла дозволи на виїзд за кордон громадян призовного віку
СБУ затримала голову ВЛК Житомирської області_2
Джерело: СБУ

СБУ затримала на гарячому голову військово-лікарської комісії Житомирської області, яка зробила "бізнес" на ухилянтах. Про це повідомляється на сайті Служби безпеки.

"До організації нелегального трафіку причетна голова обласної військово-лікарської комісії, яка діяла у змові зі спільниками – працівниками облвійськкомату, адвокатом та посадовцем місцевої лікарні. За гроші фігуранти пропонували потенційним призовникам фіктивні меддовідки про непридатність до військової служби за станом здоров'я", – розповіли у спецслужбі.

За даними правоохоронців, у підроблені документи зловмисники вписували неіснуючі важкі діагнози, що давали змогу ухилянтам уникнути призову і надалі виїхати за межі України.

Вартість таких послуг становила від 2,5 до 5 тис. доларів США. Сума залежала від терміновості замовлення. Виручені гроші учасники "схеми" розподіляли між собою після проведення кожної угоди.

У СБУ зазначили, що між фігурантами був чіткий розподіл злочинних "обов'язків". Приміром, адвокат підбирав потенційних "клієнтів", голова ВЛК і посадовець медзакладу фальсифікували медичні довідки, а працівники облвійськкомату "супроводжували" їх у своєму відомстві.

Під час обшуків у службових кабінетах і місцях мешкання учасників "схеми" виявлено понад 35 тисяч доларів США та документи з доказами незаконної діяльності.

Затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Наразі вони перебувають під вартою.

Нагадаємо, загалом з початку російського повномасштабного вторгнення до України ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Також ми писали, що президент України Володимир Зеленський наказав звільнити всіх обласних воєнкомів.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар