USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Закликав своїх підлеглих здаватися рашистам. Ексголова сільради на Київщині отримав підозру

Чоловік агітував односельців підтримати агресора і допомагати окупаційним угрупованням РФ з розквартируванням
Ексголова Чабанів
Ексголова Чабанів отримав підозру
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колишнього голову Чабанівської сільради Фастівського району Київщини Олександра Киризлієва, який виправдовував збройну агресію РФ. Про це передає пресцентр СБУ.

"Посадовець тривалий час очолював місцевий осередок забороненої "Партії регіонів" та вирізнявся своєю прокремлівською позицією, яку неодноразово оприлюднював серед односельців. Напередодні 24 лютого 2022 року він приховано виїхав до Росії через треті країни", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у перші дні повномасштабного вторгнення РФ Киризлієв обдзвонював своїх підлеглих і закликав їх не вступати до місцевих загонів тероборони та не чинити спротив рашистам. Таким чином він намагався зірвати проведення оборонних заходів на території громади для якнайшвидшого просування російських військ у напрямку Києва.

Також чоловік агітував односельців підтримати агресора і допомагати окупаційним угрупованням РФ з провізією та розквартируванням на території населеного пункту.

Згодом зловмисник продовжив підривну діяльність на власній сторінці у Фейсбук. Там він виправдовував агресивну політику Кремля і називав війну в Україні "внутрішнім громадянським конфліктом".

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинних дій чиновника.

На основі доказів Служби безпеки Чабанівська сільрада достроково припинила повноваження Киризлієва як голови та звільнила його із займаної посади.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Оскільки фігурант переховується в Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти державної безпеки України. Зловмиснику загрожує до восьми років тюремного ув’язнення.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні