USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗАЕС вчора цілий день перебувала на межі чергового блекауту, – Енергоатом

Відбулося часткове знеструмлення енергоблоку №4 з автоматичним включенням дизель-генератора, який за 10 хвилин по тому виключили вручну
ЗАЕС

ЗАЕС

Джерело: відкриті джерела

Тимчасово окупована рашистами Запорізька АЕС цілий день перебувала на межі чергового блекауту. Про це інформує Енергоатом.

"26 листопада 2023 року о 10:30 внаслідок короткого замикання приблизно на 100 км північніше захопленої росіянами Запорізької атомної електростанції відключилась остання (четверта) лінія її зв’язку з енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – "Дніпровська". Три інших лінії були пошкоджені ще раніше під час рашистських обстрілів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в цей час ЗАЕС отримувала зовнішнє живлення від єдиної доступної резервної лінії електропередачі 330 кВ.

Крім того, відбулося часткове знеструмлення енергоблока №4 з автоматичним включенням дизель-генератора, який за 10 хвилин по тому виключили вручну. Це свідчить про наявність проблеми з енергоживленням ядерної установки.

Пошкоджену лінію 750 кВ українські фахівці відремонтували о 20:52. До цього часу Запорізька АЕС майже цілий день перебувала на межі чергового блекауту в разі знеструмлення резервної лінії 330 кВ.

Дії окупантів вже призвели до низки аварійних ситуацій на станції

14 листопада через некомпетентність російських загарбників і працівників "Росатому" стався частковий блекаут. Було знеструмлене обладнання енергоблока №6 ЗАЕС, відтак запустилися дизель-генератори та системи безпеки. У такому режимі блок перебував 90 хвилин.

Також раніше було зафіксовано небезпеку на енергоблоці №4. Внаслідок його розігріву відбулося протікання радіоактивного теплоносія (води) із першого до другого контуру, що є порушенням одного з бар’єрів на шляху розповсюдження радіоактивного забруднення.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти посилюють свою присутність та контроль над Запорізькою атомною електростанцією, що може призвести до нових збоїв у роботі обладнання та технічного обслуговування станції.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням