USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Євросоюз затвердив додаткову військову підтримку України на понад три мільярда євро

За словами голови європейської дипломатії Жозепа Борреля, зараз саме "час підтримувати Україну як ніколи"
Боррель

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель

Джерело: відкриті джерела

Рада закордонних справ Європейського Союзу затвердила додаткову військову допомогу Україні розміром 3,5 мільярда євро. Посли ЄС підтримали збільшення Європейського фонду миру, з якого виділяють гроші на військову допомогу Україні, повідомили у пресслужбі представництва Євросоюзу в Україні.

За словами голови європейської дипломатії Жозепа Борреля, зараз саме "час підтримувати Україну як ніколи".

"Повномасштабна війна Росії проти України руйнує російську владу та впливає на її політичну систему, а ЄС уважно стежить за подіями", – сказав політик.

Що таке Європейський фонд миру?

Європейський фонд миру створили в березні 2021 року для фінансування всіх дій спільної зовнішньої та безпекової політики, що стосуються військових та оборонних питань. Зокрема, цей фонд ЄС покликаний фінансувати зміцнення потенціалу країн, що не входять до Європейського Союзу.

Завдяки цьому фонду ЄС підтримує Збройні сили України через сім послідовних пакетів підтримки, а також багато інших країн, таких як Мозамбік, Грузія, Молдова, Малі, Сомалі, Нігер, Йорданія, Боснія та Герцеговина, Ліван та Мавританія.

У березні 2023 року Рада Євросоюзу збільшила фонд миру на 2 мільярди євро.

Допомога ЄС Україні

Наприкінці травня Європейська комісія перерахувала Україні черговий транш допомоги на суму в 1,5 мільярда євро в рамках пакета надзвичайної макрофінансової допомоги, погодженого Європейським Союзом у 2022 році. Про це на брифінгу в Брюсселі заявила речниця Єврокомісії Дана Спінант.

А президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн наголосила, що підтримка ЄС допомагає Україні працювати, захищаючи себе.

Також це "твердо ставить Україну на шлях Євросоюзу, підтримуючи реформи, зокрема ефективне управління та фінансову стабільність".

Новини за темою: Постраждалі від руйнування Каховської ГЕС отримають фінансову допомогу від США
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням