USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

ЄС перерахував Україні четвертий транш в розмірі 1,5 мільярда євро у межах макрофінансової допомоги

Протягом 2023 року країна має отримати 18 млрд євро
євро транш ЄС
Джерело: відкриті джерела

Європейська комісія перерахувала Україні черговий транш допомоги на суму в 1,5 мільярда євро в рамках пакета надзвичайної макрофінансової допомоги, погодженого ЄС у 2022 році. Про це на брифінгу в Брюсселі заявила речниця Єврокомісії Дана Спінант, пише "Укрінформ"

"Сьогодні ми надаємо ще один транш у розмірі 1,5 мільярда євро для України. Це четвертий платіж в рамках макрофінансової допомоги (МФД +) у 18 мільярдів євро на цей рік. Ця допомога дозволить Україні забезпечити макроекономічну стабільність та відновлювати критичну інфраструктуру, зруйновану Росією під час війни проти України", – йдеться в повідомленні.

Макрофінансова допомога від ЄС: що відомо

Раніше у грудні 2022 року країни – члени ЄС підтримали надання 18 млрд євро макрофінансової допомоги Україні на 2023 рік. Перший транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу Україна отримала у січні.

А вже 21 березня Євросоюз перерахував другий транш макрофінансової допомоги на 1,5 млрд для України. Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

"Сьогодні ми перерахували Україні ще 1,5 млрд євро", – написала вона.

При цьому наголосила, що підтримка ЄС допомагає Україні працювати, захищаючи себе. Також це "твердо ставить Україну на шлях Євросоюзу, підтримуючи реформи, зокрема ефективне управління та фінансову стабільність".

Згодом у квітні голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про виділення ще 1,5 мільярда євро для України. Це був третій транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу.

Читайте також:
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, – ЗМІ