USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

ЄС наступного тижня може підтримати пакет допомоги Україні на 50 млрд євро, – Bloomberg

Очікується, що рішення буде ухвалено, незважаючи на позицію Угорщини
ЄС

ЄС

Джерело: wikipedia

Лідери Європейського Союзу готуються підтримати пакет допомоги Україні на суму 50 мільярдів євро на позачерговому саміті наступного тижня з Угорщиною чи без неї. Про це пише Bloomberg.

Як відомо, прем'єр-міністр Віктор Орбан у середині грудня зірвав спільне рішення щодо чотирирічного пакета допомоги, і Угорщина продовжила в тому ж дусі, вчора заблокувавши заявку на створення нового фонду для забезпечення більш надійних поставок військової техніки до Києва.

"Якщо Орбан продовжить (блокувати допомогу Україні, – ред.), то не виключена ескалація ситуації, включно з введенням наступного етапу штрафних санкцій проти Будапешта. Однак Угорщина – не єдине випробування європейської єдності", – пише видання з посиланням на чиновника Євросоюзу.

Раніше The Wall Street Journal повідомляв, що у Європейському Союзі розпочинають роботу над новим планом надання 22 млрд доларів військової допомоги Україні.

Цей крок ЄС зробить після того, як низка європейських країн збільшила двосторонню військову допомогу Україні на тлі того, що Конгрес США досі не може ухвалити законопроєкт про фінансування.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що, оскільки Україна все ще не отримала обіцяної допомоги, Європейський Союз повинен взяти на себе більшу роль у підтримці Києва.

Також ми писали, що зовнішньополітичне відділення Євросоюзу представило країнам-членам пропозицію оновити фонд, який надає військову підтримку Україні, оскільки ЄС переходить від надсилання зброї з наявних запасів до закупівлі нової. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат