USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Якщо Росія повністю окупує Україну: В ISW припустили й проаналізували таку ситуацію

Ймовірно, НАТО, за таких гіпотез, не змогло б захиститися від російської атаки силами, які зараз є в Європі
Катівня в Біляївському ліцеї_2

Ілюстративне фото 

Джерело: Zmina

Аналітики Американського інституту вивчення війни (ISW) припустили ситуацію, що станеться, якщо Росія повністю окупує Україну. Такі гіпотези опублікували у своєму недавньому звіті.

"Наступна оцінка сил, які Росія може розгорнути в Україні та Білорусі, якщо Москва збирається бути готовою до швидкого серйозного нападу на НАТО, є дуже консервативною. Передбачається, що росіяни перекидають до кордонів НАТО дві армії, щойно створені для поточної війни, одна з яких уже призначена для дислокації в Криму, а дві інші, які були розгорнуті на східних кордонах України та Білорусі та дислоковані там, втратять своє стратегічне призначення після повної перемоги Росії в Україні. А більшість російської армії, яка зараз перебуває в Україні, повернеться на бази в нинішніх кордонах Російської Федерації після війни", – пишуть експерти.

Більшість дислокацій російської армії – це гарнізони радянських часів, а росіяни цілком могли б спрямувати значно більше бойової потужності до кордонів НАТО, ніж обговорюють. В ISW кажуть, що таке могло б бути після перемоги над Україною без будь-яких стратегічних витрат, якби вороги були готові заплатити гроші.

"Раптовий провал західної допомоги, ймовірно, рано чи пізно призведе до краху здатності України стримувати російську армію. За такого сценарію, російські війська могли б просунутися аж до західного українського кордону та створити нові військові бази на кордонах Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Вороги готують військові сили для боротьби з українцями, лишаючи війська на лінії фронту вільними для погроз НАТО", – додають аналітики.

Новини за темою: В Україні відомо про 80 російських катівень та місць несвободи, - МВС

І припускають, що окупанти розширили структуру своєї армії для ведення війни.

"Тож могли б легко розмістити три повні армії (18-ту загальновійськову армію та 25-ту загальновійськову армію, створену для цієї війни, і 8-му гвардійську загальновійськову армію) на кордонах Польщі, Угорщини, Словаччини та Румунії. Ймовірно, створили б дивізії, які входять до складу цих армій, у звичайну комплектацію з трьох полків кожна, спираючись на формування в тилу, щоб довести ці фронтові підрозділи до майже повної чисельності приблизно 6 механізованих дивізій (18 полків) в Україні. Та перекинули б дивізії, які стояли на східних українських кордонах, у саму Україну як резерв для фронтових дивізій", – зауважують фахівці Інституту вивчення війни.

"Кремль досяг значних успіхів у своєму довгостроковому проєкті отримати контроль над білоруською армією, і перемога в Україні, ймовірно, завершить його"

Аналітики моделюють ситуацію: росіяни розгортають на постійній основі або номінально ротаційній повітряно-десантну дивізію (три полки) і механізовану піхотну дивізію (ймовірно, три полки) також у південно-західній і північній Білорусі.

"Загарбники могли б погрожувати короткостроковим механізованим наступом проти однієї чи кількох країн НАТО щонайменше 8-ма дивізіями (21-м механізованим або танковим полком і бригадою та трьома повітряно-десантними полками), підкріпленими значними резервами, включаючи 1-шу гвардійську танкову армію. І стати головною ударною силою проти НАТО. Росіяни могли б здійснити такий напад і все одно загрожувати країнам Балтії та Фінляндії тими силами, які там уже присутні, і підкріпленнями", – коментують в ISW.

І припускають, що Північноатлантичний альянс тоді не зміг би захиститися від такої атаки силами, які зараз знаходяться в Європі.

"США потрібно було б перекинути велику кількість солдатів до всього східного кордону НАТО від Балтійського до Чорного моря, щоб стримати росіян і бути готовими до поразки російської атаки. Американцям також довелося б назавжди відправити в Європу значну частину свого парку літаків-невидимок. Стратегія оборони НАТО спирається на перевагу в повітрі не лише для захисту військ альянсу від нападу противника, але й для використання Повітряних сил для компенсації менших наземних своїх сил та обмежених запасів артилерії. І потім вимога направити в Європу значний парк літаків-невидимок може серйозно погіршити здатність США ефективно реагувати на китайську агресію проти Тайваню, оскільки всі сценарії Тайваню значною мірою покладаються на ті самі літаки-невидимки, які знадобляться для захисту Європи", – резюмують аналітики.

Новини за темою: У період окупації міста працював на рашистів: СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА

Хто здав український південь?

Вранці 24 лютого 2022 року російські війська швидко перебралися через перешийок з Кримом на материкову частину України. До опівдня окупанти проїхали вглиб понад 200 кілометрів і вже були біля Антонівського мосту на підході до Херсона. А за кілька днів захопили територію, більшу за Швейцарію.

Відтоді у суспільстві ведуться активні дискусії, чому так сталося. Підозри у цій справі ще нікому не оголосили, але цілком імовірно, що це може відбутися вже найближчим часом. Справу розслідують вже півтора року й досі допитують свідків. 

"З надійних джерел стало відомо, що слідчі вже допитали цілий список генералів та представників військового командування. Серед них – командувач Сил оборони Сергій Наєв, колишні командувачі угруповання військ "Південь", зокрема генерали Андрій Ковальчук та Андрій Соколов, а також командири інших військових формувань, що входять до складу цього угруповання", – писали ЗМІ.

Більше про розслідування читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську