USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як пропагандисти розповідатимуть про чергову річницю Хрещення Русі: Методичка РФ

"Нацистські сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві"
путін і лукашенко
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські державні та провладні ЗМІ отримали чергову методичку з адміністрації президента РФ. У ній перераховано, що саме пропагандисти мають розповісти росіянам у своїх матеріалах до чергових роковин Хрещення Русі, які відзначаються 28 липня. Документ є у розпорядженні "Медузи".

У тексті прямо вказується, що цю подію слід називати "ключовим поворотом російської історії" та "точкою становлення державності". Пропагандисти мають наголосити, що саме "спільна віра" дозволила "східнослов'янським племенам" стати "єдиним народом".

Особлива увага у документі приділена якимось "противникам Росії", які нібито боролися з православ'ям в Україні, Білорусі та Польщі. Про останню, зокрема, йдеться: "Польські королі насаджували католицизм і уніатство на окупованих споконвічно російських теренах, щоб роздробити народ і підкорити його собі".

Раніше про територіальні претензії до Польщі заявляв і сам Путін: "Саме завдяки Радянському Союзу, завдяки позиції Сталіна Польща отримала значні землі на Заході, землі Німеччини. Це саме так, західні території нинішньої Польщі – це подарунок Сталіна полякам (про те, що в 1939 році СРСР разом з Німеччиною напав на Польщу, Путін не нагадував, – ред.). Наші друзі у Варшаві забули про це? Ми нагадаємо".

Ще агресивніше у тексті йдеться про Україну. Укладачі методички називають Київ "віровідступницьким режимом", який нібито веде боротьбу проти Української православної церкви МП, аби "знищити духовні зв'язки братніх народів" (ситуації в УПЦ МП присвячено один із недавніх епізодів підкасту "Що сталося"). Про те, що після російського обстрілу в Одесі було знищено Спасо-Преображенський собор, у тексті АП згадок немає.

Виправити ситуацію з православ'ям в Україні, за оцінкою авторів методички, має, звісно, Володимир Путін. Пропагандисти зобов'язані пояснити росіянам, що саме він нібито повернув Росії місію захисниці православної віри (у чому це виражається, в тексті не уточнюється):

  • "Сьогодні наша країна бореться з новим сатанинським режимом. Київський режим цілеспрямовано знищує православ'я на території України, чинячи прямий тиск на священників та відбираючи церкви".
  • "Нацистські сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві, де Русь прийняла хрещення. Росія стала на захист православної віри та громить на фронтах неонацистів, які поклоняються окультним ідеям Гітлера та Бандери".
  • В особисту заслугу Путіну також ставиться "підтримка відродження православ'я" та "реставрація церков" у Росії.

Близьке до Кремля джерело "Медузи" наголосило, що це не випадковість і кількість подібних згадок Путіна у пропаганді лише зростатиме в рамках підготовки до президентських виборів 2024 року.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов