USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як отримати міжнародну допомогу після SMS-повідомлення від Western Union: Пояснення Мінсоцполітики

Залишити заявку про фінансову допомогу можна на платформі "єДопомога"
гроші
Джерело: відкриті джерела

Після отримання SMS-повідомлення з кодом банківського переказу від Western Union отримати грошовий переказ можна двома способами. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Коли міжнародна організація ухвалює рішення про нарахування грошової допомоги людям, які залишили заявку на платформі "єДопомога", вона надсилає SMS-повідомлення з кодом банківського переказу від Western Union (MTCN-код) для отримання готівки.

Отримати грошовий переказ можна двома способами:

  • використавши MTCN-код для переказу грошової допомоги безпосередньо на свій банківський рахунок через онлайн-банкінг, якщо ви є клієнтами ПриватБанку, Ощадбанку або Акцент Банку (А-Банку);
  • отримати готівку в будь-якому відділенні таких банків-партнерів: ПриватБанк, А-Банк (Акцент Банк), Райффайзен Банк Аваль, Ощадбанк, Укргазбанк, "Українська фінансова група", а також "Укрпошта" та "Нова пошта".

Для отримання готівки у відділенні банку потрібен паспорт громадянина України, ID-картка чи закордонний паспорт. Цифрові версії цих документів у мобільному додатку "Дія" приймають усі партнери, крім Ощадбанку.

Якщо не вдається переказати готівку на свій рахунок онлайн, відвідайте будь-яке відділення партнера Western Union: ПриватБанк, А-Банк (Акцент Банк), "Нову пошту", Райффайзен Банк Аваль, Ощадбанк, "Укрпошта", Укргазбанк, "Українська фінансова група".

Якщо ви не можете отримати готівку у відділенні партнера Western Union, зателефонуйте за безплатним номером телефону 0800600122.

Міжнародна допомога для українців

Western Union – це міжнародна система термінових грошових переказів, що об’єднує понад 200 країн і територій.

Рішення щодо надання допомоги ухвалюють міжнародні організації. Пріоритетними є вразливі групи людей, зокрема внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Гуманітарна платформа "єДопомога" створена Мінсоцполітики за підтримки Мінцифри, Світового банку та ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції. Платформа має три напрями:

  • грошова допомога від держави ("єДопомога" державна);
  • отримання та надання волонтерської допомоги ("єДопомога" волонтерська);
  • виплати від міжнародних організацій ("єДопомога" міжнародна).

На платформі можна дізнатися, як отримати гроші від держави, залишити заявку на допомогу або запропонувати підтримати інших у забезпеченні харчами, одягом, ліками тощо.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility