USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Вперше за 10 років: Путін не буде проводити щорічну пресконференцію через поразки в Україні

На думку британської розвідки, керівництво Кремля боїться можливих запитань щодо війни
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Кремль вперше за 10 років скасував традиційну щорічну пресконференцію президента РФ Володимира Путіна. Від показної демонстрації "відкритості" російського диктатора змусило відмовитися зростання антивоєнних настроїв у Росії, повідомляє британське Міністерство оборони.

Попри те що запитання для Путіна прописувалися заздалегідь, у Кремлі вирішили не ризикувати тим, що у ході заходу може розпочатися несанкціоноване обговорення "спеціальної військової операції".

В оборонному відомстві Великої Британії нагадали, 12 грудня 2022 року Кремль підтвердив, що президент Володимир Путін не буде проводити традиційну пресконференцію за підсумками року. Цей захід у Росії не відбудеться вперше за останні 10 років. Не проводила цьогоріч російська влада і так звану "пряму лінію з Путіним", що зазвичай відбувалася влітку. Під час "прямої лінії" Кремль створював ілюзію можливості пересічних росіян поспілкуватися напряму з главою держави.

"Пресконференція стала важливою подією в календарі публічних залучень Путіна і часто використовувалася як можливість продемонструвати нібито чесність Путіна. Хоча питання майже напевно зазвичай перевіряються заздалегідь, скасування, ймовірно, пов’язане зі зростаючими занепокоєннями щодо поширеності антивоєнних настроїв у Росії", – кажуть британці. 

На думку розвідки, керівництво Кремля боїться можливих запитань щодо війни, на які Путін не готовий відповідати.

"Кремлівські чиновники майже напевно дуже чутливі до можливості того, що будь-який захід, на якому буде присутній Путін, може бути захоплений несанкціонованим обговоренням "спеціальної військової операції", – наголосили у Міноборони Британії.

Напередодні стало відомо, що Путін вперше за 10 років не проведе велику "підсумкову" пресконференцію. Також скасували й урочистий прийом із нагоди Нового року у Кремлі. За словами речника президента РФ Дмитра Пєскова, під питанням проведення до кінця 2022 року послання глави держави Федеральним Зборам.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії