USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ВМС США вперше в історії може очолити жінка

Вона служить на флоті з 1985 року
Адмірал Ліза Франчетті
Адмірал Ліза Франчетті
Джерело: Reuters

Президент США Джо Байден висунув на посаду керівника Військово-морських сил адмірала Лізу Франчетті. Про це інформує пресслужба Білого дому. 

У повідомленні йдеться, що вона може стати першою жінкою в історії ВМС, яка обійме цю посаду, і першою жінкою в Об'єднаному комітеті начальників штабів, якщо її кандидатуру буде затверджено на цю посаду.

Франчетті служить в американському флоті з 1985 року. На цей час вона обіймає посаду заступника начальника Військово-морських операцій.

Новини за темою: США оголосили новий пакет допомоги: Що отримає Україна

Висуваючи її кандидатуру на посаду керівника ВМС США, Байден наголосив, що Франчетті має необхідний досвід та компетенції, пише Reuters.

"Протягом своєї кар’єри адмірал Франчетті продемонструвала великий досвід як в оперативній, так і в політичній сферах.

Вона є другою жінкою в історії ВМС США, яка отримала звання чотиризіркового адмірала, і після затвердження її на цій посаді вона знову увійде в історію як перша жінка на посаді начальника Військово-морських операцій і в Об'єднаному комітеті начальників штабів", – уточнив Байден.

Видання зазначає, що для багатьох у Пентагоні таке рішення президента США стало несподіванкою. Більшість чиновників схилялися до кандидатури адмірала Семюеля Папаро. Він на цей момент очолює Військово-морські сили в Тихому океані. Крім того, у нього є досвід боротьби зі зростаючою загрозою з боку Китаю.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі