USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Влада Києва хотіла закупити нагородні годинники на 5 млн гривень, але в підсумку скасувала замовлення

Ці гроші тепер планують спрямувати на забезпечення Сил безпеки та оборони
КМДА
Джерело: wikipedia

Апарат Київської міської держадміністрації хотів закупити нагородні годинники на 5,6 мільйона гривень, однак там вирішили відмовитися від цієї ідеї. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

У липні КМДА оголосила тендер на придбання іменного годинника мера Києва Віталія Кличка на понад 5 млн гривень.

У тендерній документації йдеться про те, що годинник повинен був мати механізм Ronda 763 виробництва Швейцарії або еквівалент, виготовлений у Швейцарії.

Постачальником хотіли обрати ТОВ "Київський годинниковий завод", який має поставити 1500 чоловічих і жіночих годинників по 3360 гривень.

У підсумку в КМДА повідомили, що не будуть закуповувати нагородні годинники.

Там заявили, що рішення скасувати цю закупівлю і спрямувати заплановані гроші на забезпечення Сил безпеки і оборони було ухвалено ще на початку липня. Однак скасувати торги міська влада зможе лише після того, як Антимонопольний комітет завершить розгляд оскаржень процедури з боку учасників.

"У процесі процедури закупівлі надійшло кілька скарг від учасників торгів, які в певний період розглядалися. За цей час керівництво міста прийняло рішення, що наразі така закупівля є недоцільною. І ми почали готувати документи для скасування закупівель ще на початку липня", – розповів Загуменний.

Він додав, що гроші планують перенаправити на забезпечення Сил безпеки та оборони. Це рішення буде подано на розгляд депутатів Київради одразу, як це стане можливим відповідно до всіх процедур.

Нагадаємо, НАБУ закликало уряд терміново усунути корупційні ризики з постанови про закупівлі.

У Верховній Раді своєю чергою заявили, що після низки скандалів із закупівлями за бюджетні кошти парламент може обмежити витрати місцевих бюджетів на час дії воєнного стану.

 
Читайте також:
Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів Київ цьогоріч планує реконструювати 55 км аварійних трубопроводів
Міноборони ввело дворівневу систему контролю під час реформи закупівель Міноборони ввело дворівневу систему контролю під час реформи закупівель
В Міноборони створили новий департамент для закупівель В Міноборони створили новий департамент для закупівель
Міноборони в лютому запобігло постачанню 264 тонн неякісних харчів для ЗСУ, а ДОТ покращив якість товарів за трьома категоріями Міноборони в лютому запобігло постачанню 264 тонн неякісних харчів для ЗСУ, а ДОТ покращив якість товарів за трьома категоріями