USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Міноборони ввело дворівневу систему контролю під час реформи закупівель

Державний оператор тилу займається контролем постачальників
Міноборони
Міністерство оборони України
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві оборони України запровадили реформу закупівель, там ввели дворівневу систему контролю. Про це в ефірі "Ми-Україна" сказав генеральний директор держпідприємств "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов.

Жумаділов розповів, що його структура займається контролем постачальників.

"Це виїзди з тим, щоб перевірити наявність товарів на складах і для того, щоб пересвідчитися, що контроль якості товарів відбувається відповідно до чинного законодавства та стандартів. Це робимо ми, а далі має бути інший орган управління – наглядова рада, яка перевіряє нас", – уточнив посадовець.

Реформа Міноборони в закупівлях тилового майна

Міністр оборони України Рустем Умєров 30 жовтня 2023 року підписав контракт та наказ про призначення Арсена Жумаділова гендиректором держпідприємства "Державний оператор тилу".

Раніше заступник міністра оборони Дмитро Кліменков повідомляв, що з грудня 2023 року в Україні запрацює нова агенція – Державний оператор тилу, яка візьме на себе весь функціонал потреб Збройних сил України. Називали, що зміни у правилах закупівель їжі – це тимчасовий захід, який дозволяє вже зараз суттєво знизити корупційні ризики ще до того, як запрацює Державний оператор тилу.

Новини за темою: Яйця не по 17 гривень: Державний оператор тилу оголосив перші закупівлі за напрямом харчування

3 січня 2024 року Міноборони завершило реформу закупівель тилового майна: 100% закуповується через Prozorro. 

13 лютого державне підприємство Міністерства оборони "Агентство закупівель у сфері оборони" офіційно змінило назву на Державний оператор тилу.

28 лютого великі торговельні мережі не прийшли на перші тендери Державного оператора тилу (закупівельна організація Міністерства оборони). Жумаділов тоді зауважував,  що відмова від участі в тендерах була пов’язана з каталогом продуктів.

А вже фактично через місяць, 27 березня, в Міноборони з'явився новий структурний підрозділ – Департамент планування тилового забезпечення, який формуватиме довгострокові плани закупівель для армії. Йдеться про продовольство, речове майно, пально-мастильні матеріали, а також технічні засоби тилу.

Наказ про створення департаменту підписав міністр оборони України Рустем Умєров. За словами заступника міністра оборони Віталія Половенка, основним завданням департаменту є формувати річний план закупівель товарів для ЗСУ.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео