USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Велика Британія та Ірландія залишилися єдиними претендентами на проведення Євро-2028

Туреччина відкликала конкурентну заявку
Футбол
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія та Ірландія залишилися єдиними претендентами на проведення Євро-2028 після того, як Туреччина відкликала свою заявку. Про це повідомило видання Sky Sports.

Питання з проведенням турнірів Євро-2028 та Євро-2032 врегульовано

Так, на проведення турніру 2028 року було подано спільну заявку Великої Британії та Ірландії, а потім конкурентну заявку подала Туреччина. Втім, в УЄФА вмовили Анкару відкликати заявку, пообіцявши, що її спільна з Італією заявка на проведення Євро-2032 не зустріне перешкод.

"Після оголошення 28 липня про бажання італійської та турецької федерацій подати спільну заявку на проведення Євро-2032 керівництво УЄФА сьогодні написало обом асоціаціям, щоб підтвердити, що їхня спільна заявка була належним чином отримана і буде передана для оцінки та розгляду виконкомом", – йдеться у заяві УЄФА.

Відтак, заявка Футбольної асоціації Туреччини на проведення Євро-2028 відкликана. А у Великої Британії та Ірландії не залишилося суперників і вони гарантовано отримають право проведення турніру 2028 року.

Проведення Євро-2028 відбуватиметься у Лондоні, Кардіффі, Манчестері, Ліверпулі, Ньюкаслі, Бірмінгемі, Глазго, Дубліні та Белфасті.

Очікується, що офіційне оголошення від УЄФА щодо господарів двох чемпіонатів Європи з футболу у 2028-му та 2032 роках відбудеться 10 жовтня.

Додамо, що УЄФА не планує знімати санкції з російських команд, доки триває війна в Україні, зазначив президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін. Нагадаємо, УЄФА усунув усі клуби та збірні Росії від міжнародних турнірів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді