USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Без міжнародних матчів: Росію відсторонять від міжнародних футбольних турнірів до кінця війни в Україні

УЄФА не має намірів знімати санкції з російських команд, доки триває війна в Україні
Футбол
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

УЄФА не планує знімати санкції з російських команд, доки триває війна в Україні, зазначив президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін. Про це йдеться у матеріалі видання "Дзеркало тижня".

"Росію буде відсторонено до кінця війни", – цитують Чеферіна у виданні.

Також він прокоментував рішення УЄФА відмовитися від спонсорства "Газпрому" після початку війни:

"Це треба було зробити як символічний крок. Навряд чи ми могли й надалі показувати рекламу цієї компанії на стадіонах, коли матчі дивляться сотні мільйонів людей. Мені шкода, що це так, але ми повинні були це зробити. Але факт і в тому, що ті, хто купує газ у цієї компанії, найбільше кричать із цього приводу", – розповів Чеферін.

Для довідки

Нагадаємо, УЄФА усунув усі клуби та збірні Росії від міжнародних турнірів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Також нагадаємо, що раніше українська асоціація футболу звернулася до УЄФА із закликом виключити росіян з органів Європейського футбольного союзу.

Зазначалося, що в асоціації звернули увагу на те, що на посади в адміністративних органах УЄФА (комітетах, органах і панелях) на період із 2023-го по 2027 рік були обрані та переобрані 15 росіян.

Раніше ми писали про те, що українська шаблістка Ольга Харлан на старті чемпіонату світу з фехтування в італійському Мілані перемогла росіянку Анну Смирнову з рахунком 15:7. Після змагання українка відмовилася потиснути руку росіянці, яка своєю чергою подала протест через брак "прояви поваги" з боку Харлан.

За це FIE дискваліфікувала Харлан з чемпіонату світу, а 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловив їй підтримку і виділив квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров