USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Без міжнародних матчів: Росію відсторонять від міжнародних футбольних турнірів до кінця війни в Україні

УЄФА не має намірів знімати санкції з російських команд, доки триває війна в Україні
Футбол
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

УЄФА не планує знімати санкції з російських команд, доки триває війна в Україні, зазначив президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін. Про це йдеться у матеріалі видання "Дзеркало тижня".

"Росію буде відсторонено до кінця війни", – цитують Чеферіна у виданні.

Також він прокоментував рішення УЄФА відмовитися від спонсорства "Газпрому" після початку війни:

"Це треба було зробити як символічний крок. Навряд чи ми могли й надалі показувати рекламу цієї компанії на стадіонах, коли матчі дивляться сотні мільйонів людей. Мені шкода, що це так, але ми повинні були це зробити. Але факт і в тому, що ті, хто купує газ у цієї компанії, найбільше кричать із цього приводу", – розповів Чеферін.

Для довідки

Нагадаємо, УЄФА усунув усі клуби та збірні Росії від міжнародних турнірів після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Також нагадаємо, що раніше українська асоціація футболу звернулася до УЄФА із закликом виключити росіян з органів Європейського футбольного союзу.

Зазначалося, що в асоціації звернули увагу на те, що на посади в адміністративних органах УЄФА (комітетах, органах і панелях) на період із 2023-го по 2027 рік були обрані та переобрані 15 росіян.

Раніше ми писали про те, що українська шаблістка Ольга Харлан на старті чемпіонату світу з фехтування в італійському Мілані перемогла росіянку Анну Смирнову з рахунком 15:7. Після змагання українка відмовилася потиснути руку росіянці, яка своєю чергою подала протест через брак "прояви поваги" з боку Харлан.

За це FIE дискваліфікувала Харлан з чемпіонату світу, а 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловив їй підтримку і виділив квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів