USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди

У Федерації погрожують гравцям санкціями
Збірна України з волейболу

Збірна України з волейболу

Джерело: Федерація волейболу України/Facebook

У чоловічій збірній України з волейболу розгорівся скандал через те, що низка лідерів відмовляються їхати табір команди. Про це повідомляє "Суспільне Спорт" із посиланням на президента Федерації волейболу України Михайла Мельника.

Цього року українська команда виступатиме в Золотій Євролізі, де є шанс поборотися за виступ у Кубку претендентів і за місце в Лізі націй.

Після того як на початку квітня тренерська рада Федерації волейболу України склала розширений список гравців, які мають прибути до табору національної команди на перший збір 2024 року перед Золотою Євролігою, стало відомо, що низка гравців не приїдуть.

Мельник заявляє, що в команду не прибудуть представники "Прометея" – Ян Єрещенко, Дмитро Теременко, Горден Брова і Віталій Щитков.

"Написали заяви, прикріплені довідками від одного й того ж лікаря, що їм потрібно лікуватися. Там іде повний саботаж, але нічого, будемо грати без них", – розповів Мельник.

Новини за темою: Збірна України з волейболу втратила шанс отримати путівку на Олімпіаду-2024

Водночас Мельник зазначає, що в табір команди також можуть не з'явитися гравці, які виступають в іноземних чемпіонатах. У списку є і капітан Олег Плотницький, який аргументував це бажанням відпочити від важкого сезону.

Не прибуде на збір і Василь Тупчій – другий найкращий бомбардир команди.

Федерація погрожує санкціями

За словами Михайла Мельника, перед волейболістами збірної України поставлено дедлайн – прибути до команди 3 травня. Саме тоді має розпочатися друга частина збору для легіонерів, які завершували клубний сезон.

В іншому разі, каже Мельник, проти гравців можуть запровадити санкції. Серед можливих варіантів – дискваліфікації (для гравців, які виступають у внутрішній першості) або ж заборона на трансфер (для представників іноземних чемпіонатів).

"Чи буде якесь покарання гравцям, які не приїдуть 3 травня? Обов'язково. Ми будемо збирати виконком. У нас чітко прописано, що гравець національної збірної повинен з'явитися за викликом у табір. Якщо з неповажної причини він не з'явився, то клуб, за який він грає, буде оштрафований на 20 тисяч гривень, а гравця дискваліфікують", – заявив він.

До речі, незабаром українські спортсмени вирушать на Олімпіаду, де також виступатимуть росіяни та білоруси. У зв'язку з цим Національний олімпійський комітет опублікував рекомендації, як українці мають поводитися щодо представників країн-агресорів.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді