USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Велика Британія продовжила безмитну торгівлю з Україною до 2029 року

Це не стосуватиметься яєць і м'яса птиці, контракти стосовно яких продовжили на два роки
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Більшість торгівлі між Великою Британією та Україною залишатиметься безмитною принаймні до 2029 року завдяки продовженню, погодженому сьогодні, 8 лютого, для підтримки довгострокового економічного відновлення України після війни. Про це заявили в британському Департаменті бізнесу та торгівлі.

"Продовження термінів торгівлі з нульовим тарифом на наступні п’ять років для кваліфікованих товарів є бажаною подією. Це відіграє важливу роль у допомозі українській економіці в той час, коли вона перебуває під величезним тиском, полегшуючи доступ до ланцюга постачання", – сказав керівник відділу торговельної політики Британської торгово-промислової палати Вільям Бейн.

Це не стосуватиметься яєць і м'яса птиці, контракти стосовно яких продовжили на два роки. А британські фірми також отримають вигоду від скасування тарифів для експорту в Україну.

"Ця угода забезпечує вкрай необхідну довгострокову економічну підтримку Україні, її бізнесу та народу, що має вирішальне значення для її відновлення", – додав міністр торгівлі Грег Хендс.

Що передувало?

Велика Британія скасувала тарифи на всю свою торгівлю з Україною після початку повномасштабного вторгнення РФ два роки тому, і раніше вони домовилися, що ця домовленість триватиме до березня 2024 року.

Україна також погодилася відповідати підходу Великої Британії, тобто британські підприємства також можуть отримати вигоду від безмитного експорту в Україну. 

Тарифна лібералізація є важливою частиною загальної підтримки України урядом Великої Британії разом із військовою, гуманітарною та економічною допомогою.

Конференція з відновлення України, що відбулася в Лондоні минулого року, посилила міжнародну підтримку країни та зібрала понад 60 мільярдів доларів на відновлення та реконструкцію України.

Додамо

Зазначимо, угода України з Великою Британією про співпрацю у сфері безпеки поставила певний тренд і рівень. Про це сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Безумовно, мені здається, що це такий рівень, якого всі намагатимуться дотримуватися", – заявив Єрмак.

І пояснив, що для України є обов'язкові пункти, які мають бути в інших угодах.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби