USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В Японії автошкола дозволила керувати водіям у нетверезому стані. Деталі цікавого експерименту

Це було зроблено до річниці трагедії, в якій загинуло троє маленьких дітей
Водій кермо авто

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У японському місті Чікушіно місцева автошкола провела цікавий експеримент: дозволила водіям керувати автомобілем у нетверезому стані, аби показати небезпеку водіння напідпитку. Це сталося до 17-ї річниці страшного ДТП у Чікушіно: тоді загинуло двоє хлопчиків у віці чотирьох і трьох років та їхня однорічна сестра, пише The Guardian. В авто їх родини врізалась машина муніципального службовця, який кермував у стані алкогольного сп'яніння.

Деталі експерименту

Загалом в експерименті брали участь кілька добровольців, серед яких двоє журналістів місцевого видання. Кермували вони не самі, а під наглядом інструкторів автошколи.

Спочатку їм запропонували проїхати три ділянки дороги у тверезому стані, а потім повторити той самий маршрут, перед цим випивши певну кількість алкоголю.

Так, журналістка Х’єлім Ха випила спочатку 350-мілілітрову банку пива, склянку сливового вина і 45-градусний напій шьочю.

В неї підвищився пульс та почервоніло обличчя. Однак Ха висловила впевненість, що впорається за кермом.

У результаті вона подолала стовпи на трасі для слалому, однак перед S-подібним поворотом виїхала на зустрічну смугу. Також репортерка кілька разів прискорювалася та сповільнювалася без потреби на прямій ділянці дороги.

"Попри те, що вживання алкоголю погіршує навички, необхідні людям для водіння, такі як когнітивні здібності, судження та здатність маневрувати транспортним засобом, водій припускає, що він їде безпечно", – прокоментував експеримент заступник директора автошколи Шодзіро Кубота.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні запровадили нові правила перевірки водіїв, яких підозрюють у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Суттєвою зміною в нових правилах є те, що для документування п’яного водія більше не потрібні два свідки.

Читайте також:
Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть Мобілізація авто: У кого забиратимуть транспортний засіб та коли повертатимуть
Алкоголь та бензин подорожчають: Уряд пропонує підвищити акцизи Алкоголь та бензин подорожчають: Уряд пропонує підвищити акцизи
Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР Світло фар за містом цілий рік: З 1 травня в Україні діятимуть нові зміни до ПДР
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни