USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Російським спортсменам дозволили виступати на Паралімпіаді-2024

Російські атлети зможуть виступити на Паралімпійських іграх під нейтральним прапором
Міжнародний паралімпійський комітет
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Генасамблея Міжнародного паралімпійського комітету дозволила російським спортсменам взяти участь у Паралімпійських іграх-2024 під нейтральним прапором. Змагання мають відбутися у Парижі. Про це повідомила пресслужба Міжнародного паралімпійського комітету.

Зазначається, що відповідне рішення 29 вересня ухвалили делегати Генасамблеї Міжнародного паралімпійського комітету в Бахрейні. 

"Генеральна асамблея МПК проголосувала 90 проти 56 (шість утрималися) за часткове призупинення НПК Росії за порушення конституційних зобов’язань членства. Через часткове призупинення НПК Росії втрачає всі права членства в МПК, однак його спортсмени мають право брати участь на індивідуальних і нейтральних правах на Паралімпійських іграх у Парижі 2024 року", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що через повномасштабне вторгнення Росії в Україну членство російського та білоруського паралімпійських комітетів  було призупинено в листопаді 2022 року. У травні 2023-го трибунал Міжнародного паралімпійського комітету задовольнив апеляцію російського та білоруського комітетів і скасував їх відсторонення, але залишив місцевих спортсменів поза міжнародними змаганнями.

Також російські та білоруські спортсмени залишалися поза Паралімпійськими іграми-2022 в Пекіні. Міжнародний паралімпійський комітет спершу розглядав можливість їхнього допуску на умовах нейтралітету, але погодив повне відсторонення через тиск з боку членів організації.

Раніше ми писали, що Росію відсторонять від міжнародних футбольних турнірів до кінця війни в Україні.

УЄФА не планує знімати санкції з російських команд, доки триває війна в Україні, зазначив президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін. 

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії