USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В українських вишах запроваджують новий курс задля подолання корупції

10 університетів візьмуть участь у пілотному проєкті
студенти

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У десятьох вишах України впровадять новий освітній курс "Антикорупція та доброчесність". Старт відбудеться вже з нового навчального року, інформує osvita.ua.

Так, курс розробили в Офісі доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції. Програма спрямована на розбудову доброчесного освітнього середовища.

"Надалі цей курс стане обов'язковим у всіх вишах України. Це передбачає Державна антикорупційна програма на 2023–2025 роки. Головне завдання предмета – допомогти студентам детально розібратися з історією, сутністю понять "корупція" й "доброчесність", їхнім місцем в українському суспільстві, медіа- та бізнес-спільноті. А також зрозуміти роль і можливості громадян у боротьбі з корупцією", – йдеться у повідомленні.

В яких вишах запровадять курс

  • Києво-Могилянська академія;
  • Український католицький університет;
  • Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського;
  • Львівський національний університет імені Івана Франка;
  • Тернопільський національний педуніверситет імені Гнатюка;
  • Національний медичний університет імені Богомольця;
  • Волинський національний університет імені Лесі Українки;
  • Донецький державний університет внутрішніх справ;
  • Житомирська політехніка;
  • Чернівецький національний університет імені Федьковича.

Відзначимо, шість українських вишів потрапили у світовий рейтинг Global 2000. Повний список кращих університетів опублікував Центр світових рейтингів університетів (CWUR).

Так, експерти врахували 20 531 установу. І ті, що посіли перші місця, увійшли до списку Global 2000.

Новини за темою: Уряд спрямував понад 2 млрд гривень на організацію заходів безпеки в школах

До речі, в Україні корупція буде діяти до тих пір, поки вигідно буде корумпувати. Які кроки необхідно зробити, аби подолати корупцію в країні, розповів в інтерв'ю UWN доктор економічних наук, співзасновник Центру економічного відновлення Андрій Длігач.

"Поки вигідно корумпувати – корупція буде, як би ми не намагалися прибрати це в адміністративний спосіб. П'ять джерел корупції: перша – це податкова система, друга – митниця, третя – закупівлі держпідприємств. Це держзакупівлі, де вже працює "Прозоро", але ще не дуже ефективно працює Антимонопольний комітет. І це система регуляцій в країні", – сказав він.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким