USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Уряд спрямував понад 2 млрд гривень на організацію заходів безпеки в школах

1,5 млрд гривень держава направила на побудову укриттів в навчальних закладах, ще 1 мільярд виділили на закупівлю шкільних автобусів
Школа
Джерело: відкриті джерела

Уряд погодив порядок розподілу коштів на облаштування укриттів у школах та закупівлю шкільних автобусів. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

1,5 млрд гривень надійшли до місцевих бюджетів на облаштування безпечних умов у закладах середньої освіти. Ці кошти розподілені між областями на основі даних щодо кількості учнів. Наразі близько 30% закладів загальної середньої освіти в Україні не мають укриттів. 

Ще 1 мільярд виділили на закупівлю шкільних автобусів. Розподіл цих грошей між областями відбувся пропорційно кількості учнів, які потребують підвезення до закладів освіти. На сьогодні – це орієнтовно 300 тис. дітей по всій країні. 

Новини за темою: Коригувальника ракетних ударів по школах у Миколаєві засуджено до восьми років тюрми

"Наше завдання – збільшити кількість учнів, які навчаються очно, але зробити це з урахуванням усіх безпекових аспектів. Наявність укриттів та шкільних автобусів – одні з них", – зазначав Лісовий.

Наразі Міністерство освіти і науки закликає громади до участі у співфінансуванні закупівель автобусів. Це допоможе суттєво збільшити кількість закупленого транспорту. І ще одна можливість – партнерства з місцевим бізнесом, адже школи є центрами громади, додав міністр.

Безпека в закладах освіти

В минулому місяці Кабінет міністрів ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти. Її реалізація, зокрема надасть можливість організувати навчання в очному режимі.

Концепція представляє комплексне стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти та організацію в них рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти та викладання.

Як зазначили у міністерстві, реалізація концепції надасть можливість для закладів освіти організувати очне навчання, сприятиме забезпеченню комфортного перебування в захисних спорудах закладів освіти, а також підвищить ефективність превентивних заходів щодо запобігання правопорушень в освітньому середовищі.

Згідно з даними, опублікованими 27 лютого, 42% дітей навчаються у школах або садочках онлайн, 29% – за змішаною формою (як онлайн, так і в приміщеннях закладів), 26% – постійно відвідують навчальні та виховні заклади. Лише 3% дітей наразі на домашній формі навчання.

Читайте також:
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі "Захист України": Нардепи підтримали законопроєкт
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ