USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні з'явився офіційний сайт з усіма укриттями країни

До кінця цього року мають відремонтувати ще 2956 укриттів
перевірка укриття
Джерело: МВС

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін заявив, що в Україні з 19 жовтня розпочав роботу портал "Залізне укриття", де буде представлено інформацію щодо приведення до ладу укриттів. Про це він сказав під час презентації проєкту "Залізне укриття".

"Ми запускаємо сьогодні робочий портал, який називається "Залізне укриття", у якому можна постійно знаходити інформацію про те, які укриття вже приведено до ладу, які укриття в процесі ремонту, і які укриття в планах", – сказав Камишін.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, який очолює координаційний штаб з укриттів, заявив, що на порталі буде оприлюднено інформацію про стан об'єктів за областями.

Станом на сьогодні у фонді захисних споруд цивільного захисту налічується 61 803 укриття. Цього року з них привели до ладу 3891 об'єкт за 5,2 млрд гривень.

"Ми показуємо ситуацію в розрізі кожної області, регіону та населеного пункту. Ви зможете побачити детальніше на сайті", – повідомив Ткаченко і додав, що фонд захисних споруд цивільного захисту, який наразі становить 61 803 об'єкти, буде постійно змінюватися.

"За результатами кожної ревізії ми значну кількість укриттів прибираємо з фонду і частину потім знову додаємо. Це живий процес", – уточнив очільник Мінстратегпрому Камишін.

При цьому додав, що до кінця цього року за планом мають відремонтувати 2956 укриттів і зазначив, що вже приведено до ладу 3891 укриття.

З сайтом "Залізне укриття" можна ознайомитися за посиланням.

Нові норми будівництва укриттів: Якими мають бути бомбосховища

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури затвердило нові державні будівельні норми (ДБН) щодо споруд цивільного захисту. Вони набувають чинності з 1 листопада 2023 року.

Цей документ встановлює чіткі вимоги до проєктування та будівництва нових захисних споруд, а також реконструкції та капітального ремонту наявних.

Згідно з новими нормами, у житлових і громадських спорудах, зокрема школах, садочках і лікарнях, мають будуватися захисні укриття та споруди подвійного призначення, призначені для захисту населення від небезпек, що можуть виникнути внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних (бойових) дій або терористичних актів.

Затверджений проєкт ДБН передбачає, що всі захисні споруди мають бути обладнані пандусами для людей з інвалідністю. У разі неможливості облаштування пандуса рекомендується використовувати підйомні пристрої та механізми.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму