USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні збільшується кількість вакансій: Кого шукають роботодавці?

Найбільший попит на ринку праці мають представники робітничих професій та сфери торгівлі
Робота
Джерело: відкриті джерела

З початку весни на українському ринку праці почали фіксувати зростання кількості вакансій. Найчастіше роботодавці шукають представників робітничих професій та сфери торгівлі. Про це інформує Державна служба зайнятості.

"Зокрема, у вересні 2023 року у базі даних Державної служби зайнятості налічувалося 103 тис. вакансій (у липні – 83 тисячі). Зростання попиту роботодавців на працівників є наслідком поступового відновлення економічної активності", – йдеться у повідомленні.

Кого шукають роботодавці?

Найбільший попит на ринку праці, як і до війни, зберігається на представників робітничих професій та сфери торгівлі.

За видами економічної діяльності більшість вакансій налічувалася:

  • на підприємствах переробної промисловості (20%);
  • в оптовій та роздрібній торгівлі (16%);
  • у сфері освіти (10%);
  • на транспорті та пошті (10%);
  • у сфері охорони здоров'я та наданні соціальної допомоги (8%).

Де вакансій найбільше?

  • м. Київ – 11 тис. вакансій;
  • Львівська область – 11 тис. вакансій;
  • Дніпропетровська область – 5 тис. вакансій;
  • Київська область – 4 тис. вакансій;
  • Одеська область – 4 тис. вакансій.

Чи є дефіцит кадрів?

В Державному центрі зайнятості кажуть, що зі зростанням кількості вакансій поступово загострюється дефіцит кадрів за окремими професіями. За даними фахівців, враховуючи значні обсяги міграції населення за кордон, ринок праці вже найближчим часом зіткнеться з дефіцитом робочої сили.

"Наразі у Львівській області та м. Києві кількість вакансій суттєво перевищує чисельність осіб, які шукають роботу за сприяння служби зайнятості. Найбільший дефіцит кадрів спостерігається у переробній промисловості та будівництві", – зазначають у відомстві.

Також в Держцентрі зайнятості додають, що сьогодні на одне вільне робоче місце в середньому по Україні претендує два шукачі роботи (на цю ж дату минулого року – дев'ять людей).

Раніше ми повідомляли, що в Україні зафіксували рекордну кількість вакансій від початку повномасштабного вторгнення. Найчастіше шукали SMM-ників та шиномонтажників.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот