USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні зафіксували рекордну кількість вакансій від початку повномасштабного вторгнення: Найчастіше шукали SMM-ників та шиномонтажників

Кількість вакансій у вересні сягнула 105 тисяч
Робота
Джерело: відкриті джерела

В Україні продовжується зростання кількості вакансій. У вересні показник сягнув 105 тисяч і став найбільшим від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Опендатабот.

Зазначається, що 62% пропозицій про роботу в Україні у вересні припадали на п'ять регіонів. У переліку –  Київщина, Дніпропетровщина, Львівщина, Одещина та Харківщина.

Кількість вакансій по областях
Джерело: Опендатабот

"На початку осені найбільш помітно виріс запит на SMM-фахівців та шиномонтажників – +22% за місяць. Роботодавці у нових вакансіях активніше пропонують роботу пенсіонерам та ветеранам (+8% за місяць) й студентам (+6% за місяць)", – указують автори.

Запит роботодавців у вакансіях
Джерело: Опендатабот

Куди поділися кандидати на роботу?

Фахівці зауважують, що нових та оновлених резюме місяць до місяця знову меншає: до 335 тисяч, на 4% у вересні менше, порівняно з серпнем. Наразі частіше за інших роботу шукають продавці-консультанти, адміністратори, менеджери з продажу, бухгалтери та водії.

"Дистанційна робота залишається другою за затребуваністю в резюме кандидатів. Частіше роботу шукають лише на Київщині, а топ-3 замикає Львівська область. Найбільші зарплати, як і раніше, залишаються у медіабаєрів – 52,5 тисячі гривень, та водіїв-міжнародників – 45 тисяч гривень", – додають автори.

Що в IT-сфері?

Фахівці кажуть, що, за даними Djinni, у вересні активність кандидатів на ринку IT дещо знизилась. Так, кількість активованих профілів фахівців у пошуку роботи зменшилась на 4% за місяць – до 18,7 тисячі, а кількість відгуків на вакансії скоротилась на 8% до серпня – 283,6 тисячі.

"Компанії опублікували у вересні 9964 вакансій – це на 3% менше, ніж в серпні. Натомість кількість пропозицій від рекрутерів майже не скоротилась й склала 59,8 тисячі. Найбільше вакансій, як й у серпні, публікувалося для маркетологів (13%), JavaScript (8%), Sales (5,7%), DevOps (4,3%) PHP (4,1%)", – йдеться у матеріалі.

Сфера бізнесу

Автори кажуть, що, за даними SaaS-платформи для управління бізнесом RemOnline, у вересні спостерігалося зменшення кількості замовлень у підприємців у сфері послуг та торгівлі на 8% до серпня.

"Осінь розпочалася зі спаду кількості замовлень у всіх великих містах: найзначніше у Харкові − 16%, у Дніпрі – 10%, Києві і Львові – 7 і 8% відповідно", – уточнюють дослідники.

Найпопулярнішими нішами бізнесу серед нових користувачів у вересні залишалися рітейл (роздрібна та оптова торгівля) та авто.

Раніше у Держслужбі зайнятості розповіли про актуальні вакансії та зарплати.

Зазначалося, що в Україні на ринку праці найбільше спостерігається попит на такі вакансії, як продавець-консультант, водій та менеджер з продажу. Найбільше працівників шукали у Києві та області, а також у Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях.

Читайте також:
Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу Водії, механіки та оператори дронів: В Міноборони розповіли, які вакансії є найпопулярнішими в центрах рекрутингу
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій У Міноборони зараз є понад 8,5 тисяч активних вакансій
Бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. Топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ Бухгалтер, діловод, кухар, розвідник, оператор БпЛА. Топові рекрутингові компанії склали список найпопулярніших вакансій від ЗСУ