USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні розробили вебзастосунок із детальною картою країни

Додаток доступний українською та англійською мовами
карта
Скріншот із застосунку
Джерело: відкриті джерела

В Україні розробили вебзастосунок із мапою для детального вивчення країни. Додаток доступний українською та англійською мовами, повідомляє Dev.ua.

Застосунок, що базується на відкритих джерелах, створили як безплатний ресурс для школярів, студентів, дослідників та тих, хто бажає поглибитися у знання про географічні особливості нашої країни.

"Платформа надає користувачам можливість вивчати різні регіони та місця України, отримувати інформацію про її географію, історію та культуру, а також перевіряти свої знання, пройшовши різноманітні тести. Крім того, в програмі є можливість відстежування прогресу тестування за категоріями", – зазначають розробники.

Додаток доступний українською та англійською мовами, має простий та зрозумілий інтерфейс, що дозволяє користувачам зручно переміщуватися мапою та відкривати нові місця. Основна ідея цієї ініціативи полягає в стимулюванні користувачів до подальшого дослідження культури, історії та традицій України.

"Під час війни багато українських родин були змушені покинути свої домівки й переїхати у різні куточки світу. Саме тому вирішили створити інтерактивний вебзастосунок для вивчення мапи України. Трохи згодом зрозуміли, що він може бути цікавим і для іноземців. Є ще багато ідей для подальшого розвитку проєкту. До прикладу, мапа з регіональними стравами та їхніми рецептами", – додали дослідники.

До речі, у квітні організація Transparency International Ukraine опублікувала рейтинг "прозорих" міст України. Його очолили Дніпро, Львів та Мукачево. Статус "частково прозорих" отримали 10 міст. Серед них – Вінниця, Житомир, Київ, Ужгород та Чернівці, йдеться у звіті організації.

У Transparency International Ukraine зазначили, що цього року через війну команда замість 100 міст оцінювала лише 70.

Новини за темою: Інтерактивна карта російських баз у Криму: Які об'єкти цивільним краще обходити стороною
Читайте також:
Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування