USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні для людей з інвалідністю відкрили п'ять спеціальних автошкіл

Учні будуть займатися в складі змішаних інклюзивних груп
школи для людей з інвалідністю_2
Джерело: Офіс Президента

В Україні для людей з інвалідністю відкрили п'ять спеціальних автошкіл для людей з інвалідністю. Навчальні заклади презентували на базі закладів освіти системи Міністерства внутрішніх справ (МВС) у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю.

"Мета проєкту – створити ефективну й комфортну систему адаптації осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами з урахуванням їхніх можливостей і потреб. До навчання запрошують людей з інвалідністю, які прагнуть уперше отримати водійське посвідчення категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням", - йдеться в повідомленні.

Зараз теоретичні та практичні курси в адаптованих автошколах проходять перші 22 учні, один уже отримав посвідчення водія.

"Це та безбар’єрність у дії, яку завжди пропагую і яку зобов’язалася втілювати наша країна ще до російського вторгнення: рівні можливості, комфорт і зручність для всіх українців в усіх сферах. Важко переоцінити цей проєкт зараз, коли через російські атаки в нас щодня стрімко більшає людей з інвалідністю – молодих, активних, сповнених планів. Але вони обов’язково втілять усе задумане й реалізуються в Україні повноцінно, впевнено керуючи не лише автівкою, а й своїм майбутнім", - сказала Зеленська.

Записатися до однієї з п'яти автошкіл можна на сайті МВС.

"Хочемо допомогти соціалізуватися нашим захисникам і захисницям, а також охопити тих людей, які дістали інвалідність ще до війни та вже давно мають намір стати водіями", – пояснила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Раніше

У лютому стало відомо, що в Україні люди з інвалідністю зможуть вчитися водінню в спеціальних автошколах. Планується, що щороку їх будуть закінчувати близько 300 осіб, розповідає пресслужба МВС. 

Учні в таких автошколах у складі змішаних інклюзивних груп пройдуть кілька етапів: 

  • медико-соціальна експертна комісія;
  • отримання медичної довідки;
  • навчання в автошколі на базі ЗВО МВС;
  • складання теоретичного іспиту в ТСЦ;
  • практична підготовка й іспит.


В автошколах для осіб з інвалідністю учням пропонують:

  • доступну інфраструктуру;
  • навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально;
  • можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі;
  • індивідуальне навчання за зручним графіком;
  • сертифіковані сучасні автомобілі з ручним керуванням;
  • підтримку й консультування від досвідчених інструкторів, які пройшли додаткові курси.

Зазначимо, що з початком війни спростили процедуру отримання водійського посвідчення. Зокрема, скласти практичну чи теоретичну частину іспитів відтепер можна у будь-якому сервісному центрі МВС незалежно від місця реєстрації. Спрощена процедура отримання водійських посвідчень діятиме до закінчення дії воєнного стану і на всій території України.


Читайте також:
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію
Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС
На руках в українців може бути до 5 мільйонів одиниць зброї, – Клименко На руках в українців може бути до 5 мільйонів одиниць зброї, – Клименко