USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Жодної контрабанди зброї за кордон України не зафіксовано, – МВС

Міністерство разом із партнерами напрацьовує спільний план дій запобігання і протидії незаконному обігу зброї
зброя_1

Фото ілюстративне

Джерело: Нацполіція

Поки не зафіксовано жодного випадку контрабанди зброї за межі України. Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко у Facebook.

"На сьогодні не зафіксовано жодного випадку контрабанди зброї за межі України. Разом з тим маємо враховувати такі ризики", – йдеться в дописі.

Крім того, Паліченко зазначила, що Міністерство внутрішніх справ планує продовжувати співпрацю й обмін інформацією щодо цього з агенціями ЄС та країнами – членами Євросоюзу.

"Наразі з партнерами напрацьовуємо спільний план дій запобігання і протидії незаконному обігу зброї, який має посилити підрозділи системи МВС реагувати на такі ризики, – додала вона. 

Сторони під час зустрічі обговорили і питання адаптації українського законодавства й до вимог Європейського Союзу.

Скільки зброї може бути в українців?

За даними Міністерства внутрішніх справ, на руках у громадян України наразі може бути від 1 до 5 мільйонів одиниць зброї. За попередніми підрахунками, після війни може бути два-три мільйони.

Єдиний реєстр зброї

У червні 2023 року в Україні повноцінно запрацював Єдиний реєстр зброї.

Основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки діджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощена.

Єдиний реєстр зброї передбачає також створення електронних кабінетів. Тож українці зможуть отримати послугу, не виходячи з дому, без відвідування органу Нацполіції, шляхом подачі документів через "Єдине вікно громадянина" або у магазині з продажу зброї.

Читайте також:
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення Україна може знову залишитися без зброї наприкінці 2025 року, попри недавню допомогу від США, – припущення
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю