USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В РФ палав нафтопереробний завод у Туапсе. Це – робота СБУ, – ЗМІ

Була пошкоджена установка первинної обробки нафтопродуктів
СБУ атакувала нафтопереробний завод у Туапсе
СБУ атакувала нафтопереробний завод у Туапсе
Джерело: відкриті джерела

Цієї ночі на нафтопереробному заводі у російському Туапсе сталася масштабна пожежа. Подейкують, що це – робота СБУ.

"СБУ б'є в глиб РФ і продовжує атаки на обʼєкти, які не тільки мають важливе значення для економіки Росії, але й забезпечують паливом ворожі війська. Далі буде багато сюрпризів, системна робота триває", – розповіли ЗМІ у спецслужбі.

Зазначається, що була пошкоджена установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме – вакуумна та атмосферна колони.

Самі ж росіяни заявляли, що площа пожежі становила близько 200 кв. м. Вогонь охопив одну з колон підприємства для переробки палива. В оперативному штабі Краснодарського краю РФ повідомили, що, за попередніми даними, внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

Додамо

В ніч проти 18 січня дрони атакували Петербурзький нафтовий термінал на території Ленінградської області. В українських спецслужбах розповіли, що відтепер військові об'єкти Санкт-Петербурга та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил. А атака БпЛА на нафтовий термінал це – спецоперація ГУР.

До цього бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у ніч на 27 листопада 2023 року атакували дронами Смоленський авіаційний завод у Росії. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Крім того, Служба безпеки України в ніч з 28 на 29 жовтня 2023 року атакувала двома безпілотниками Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї РФ. В результаті спецоперації було уражено кілька нових установок.

А ще СБУ спланувала та влаштувала атаку на військовий табір поблизу аеродрому "Халіно" в Курській області Росії. Було зафіксовано щонайменше 18 влучань дронів Служби безпеки України по табору. Це свідчить про те, що СБУ вийшла на новий рівень масованих атак по РФ, зазначає політолог Тарас Загородній.

"Сезон "бавовн" набирає обертів. Удари дронів Служби як на суші, так і на морі стають все  ефективнішими і завдають все більше шкоди ворогу", – акцентує експерт.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат