USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ГУР МОУ атакувало дронами Смоленський авіаційний завод, – джерела

Операція була вдалою, цілі вдалося вразити
ЗСУ
ЗСУ. Ілюстративне фото
Джерело: Генштаб ЗСУ

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у ніч на 27 листопада атакували дронами Смоленський авіаційний завод у Росії. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити, розповіли ЗМІ джерела в спецслужбах.

За інформацією джерел, вночі пролунали вибухи.

"Це була вдала операція, цілі уражено", – сказав співрозмовник.

Що передувало?

Минулої ночі про вибухи у Смоленську писали місцеві Telegram-канали. У Міноборони Росії заявили, що над територією області збили безпілотник літакового типу.

За словами губернатора регіону, атаку відбили, а постраждалих і пошкоджень інфраструктури не зафіксували.

А напередодні російське Міноборони заявило про нічну спробу атаки безпілотників літакового типу по об'єктах на території РФ. У відомстві кажуть, що засоби протиповітряної оборони нібито знищили 11 дронів над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

Росія в обхід санкцій купила канадську систему виявлення БпЛА SkyEye, – росЗМІ

Російський технологічний університет МІРЕА придбав та отримав систему виявлення безпілотників SkyEye канадської компанії Skycope Technologies. Інформацію про це російське "Агентство" виявило на сайті держзакупівель країни-агресора.

Згідно з контрактом, Російський технологічний університет (РТУ) 11 травня оголосив аукціон, а вже 7 червня отримав радар SkyEye. Згідно з держконтрактом, поставив вишу радар підприємець Максим Суслопаров. До документа було додано декларацію Євразійського економічного союзу на ввезення систем SkyEye від канадського виробника Skycope, отриману в січні 2023 року московською компанією "Техком".

Вартість контракту склала 4,5 млн рублів.

Новини за темою: Росія може затягнути війну на 10–15 років, – британський полковник Глен Грант

Додамо

З початку повномасштабної війни в Україні до Росії імпортували майже 7 тис. 300 одиниць (станом на 15 листопада) вогнепальної зброї, включно з понад сотнею снайперських гвинтівок, а також майже вісім мільйонів патронів від американських та європейських виробників. Через прогалини в санкціях до рук окупантів, зокрема, потрапила і зброя з Німеччини. 

До того ж РФ масово доставляє зброю із Північної Кореї – про це свідчать супутникові знімки.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, - ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні