USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

БпЛА атакували нафтовий термінал біля російського Санкт-Петербурга. Це – спецоперація ГУР

Відтепер військові об'єкти Санкт-Петербурга та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил
нафтовий термінал
Петербурзький нафтовий термінал. Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У РФ заявили, що в ніч проти 18 січня дрони атакували Петербурзький нафтовий термінал на території Ленінградської області. В українських спецслужбах розповіли, що відтепер військові об'єкти Санкт-Петербурга та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил. А атака БпЛА на нафтовий термінал це – спецоперація ГУР.

Заяви російської сторони

Офіційно в Міноборони РФ заявили, що засоби ППО нібито перехопили один безпілотник над територією Ленінградської області та ще один знищили над Московською областю.

Але російські Telegram-канали, зокрема Baza та ASTRA, пишуть, що безпілотник упав на територію Петербурзького нафтового терміналу і вибухнув там. Почалася пожежа. Постраждалих, як стверджується, немає.

За словами джерел Baza, загалом було три безпілотники, два з яких нібито були придушені РЕБ і впали у Фінську затоку. Третій дрон впав на відкритій території одного з елеваторних майданчиків нафтового терміналу між резервуарами з мазутом.

Відповідь українських спецслужб

В спецслужбах розповіли ЗМІ, що атака українських безпілотників у ніч на 18 січня по нафтобазі в Ленінградській області РФ є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

"Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об'єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил", – кажуть в спецслужбах.

На уточнююче запитання, чи це вперше українські безпілотники атакували Ленінградську область РФ, співрозмовник відповів: "Не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув".

Додамо

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України у ніч на 27 листопада атакували дронами Смоленський авіаційний завод у Росії. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Крім того, Служба безпеки України в ніч з 28 на 29 жовтня атакувала двома безпілотниками Афіпський нафтопереробний завод у Краснодарському краї РФ. В результаті спецоперації було уражено кілька нових установок.

А ще СБУ спланувала та влаштувала атаку на військовий табір поблизу аеродрому "Халіно" в Курській області Росії. Було зафіксовано щонайменше 18 влучань дронів Служби безпеки України по табору. Це свідчить про те, що СБУ вийшла на новий рівень масованих атак по РФ, зазначає політолог Тарас Загородній.

"Сезон "бавовн" набирає обертів. Удари дронів Служби як на суші, так і на морі стають все  ефективнішими і завдають все більше шкоди ворогу", – акцентує експерт.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат