USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Офісі президента розповіли, які країни ЄС ще не приєдналися до декларації щодо гарантій безпеки для України

З 27 країн Євросоюзу лише шість наразі не приєдналися до спільної декларації
Андрій Сибіга
Андрій Сибіга
Джерело: відкриті джерела

Шість країн Євросоюзу ще не доєднались до декларації щодо гарантій безпеки для України. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента з міжнародних питань Андрій Сибіга в ефірі телемарафону.

"З 27 країн ЄС лише шість наразі не приєдналися до спільної декларації (щодо гарантій безпеки для України – ред.)", – зазначив Сибіга.

За його словами, йдеться про Австрію, Хорватію, Польщу, Угорщину, Словаччину та Мальту.

"Ми зараз працюємо з цими партнерами, щоб вони також приєдналися до декларації", – додав заступник керівника Офісу президента з міжнародних питань.

На його думку, переконувати у доцільності приєднання не потрібно, адже, за його словами, всі розуміють, що рано чи пізно це відбудеться.

"Просто ми говоримо про конкретні речі, в чому та чи інша держава сильна і готова взяти на себе зобов’язання в одному з блоків, зафіксованих у декларації. Я думаю, що всі ці держави мають політичну волю стати стороною декларації", – додав він.

Сибіга також зазначив, що питання приєднання до декларації щодо гарантій безпеки обговорювалося на зустрічі президента Володимира Зеленського з польським міністром закордонних справ у Києві.

"Були доведені наші очікування, почули позицію польської сторони. Переконаний, що ми вийдемо на правильний результат, якого заслуговують обидві країни", – наголосив він.

Раніше країни Північної Європи підтвердили підтримку України і готовність говорити про гарантії безпеки.

Зазначалося, що глави урядів Данії, Ісландії, Норвегії, Швеції та Фінляндії підтвердили свою тверду підтримку України. Країни мають намір посилити тиск на РФ і продовжувати допомагати Києву для протидії агресії Москви.

Читайте також:
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років
Євросоюз погодив гарантії безпеки для України Євросоюз погодив гарантії безпеки для України
Нові безпекові угоди Україна може підписати вже у травні – червні, – Зеленський Нові безпекові угоди Україна може підписати вже у травні – червні, – Зеленський
Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів Петиція про звільнення ректора КНУ набрала необхідну кількість голосів